HockeyNews
PLUS

Han är hjärnan bakom Rögles hemligheter

Jacob Strandberg
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 16 september 2024

FacebookXWhatsApp

Jacob Strandberg.
Där har ni hjärnan bakom Rögles hemliga dokument.
– Det är bara tränarna i lagen som har tillgång, säger han till HD.

ANNONS

Rögle har inte bara värvat tungt på spelarfronten. In har även en ny assisterande sportchef i Jacob Strandberg kommit. I en lång intervju med HD berättar han om sitt nya uppdrag.

I timmar sitter han och analyserar Rögles träningar och matcher framför datorn. Ett material som sedan kokas ner till fem minuter långa klipp, som presenteras för tränarna.

– Vad tränar vi? Hur mycket tränar vi på olika delar? Hur kan vi skruva på våra träningar för att få ut maximalt? Jag jobbar ett extremt antal timmar för att få ner materialet till att vara så kort och tydligt som möjligt, säger Jacob Strandberg till HD.

Jacob Strandberg spelade själv hockey fram till han var 30. Men han valde bort tränaryrket och riktade i stället in sig på att bli analytiker. Han har sedan 2017 jobbat för Växjö, Skellefteå och Juniorkronorna.

– Jag är introvert av mig. Det kostar väldigt mycket energi att vara tränare i dag: bygga relationer och hålla efter värderingar och principer. Jag kan göra det på andra sätt och stötta upp, men jag har inte energi att göra det själv, säger han.

I sommar har han haft som ansvar att ta fram Rögles hemliga dokument – en playbook som visar vad klubben ska stå för både vad gäller spel- och värderingar.

– Det är bara tränarna i lagen som har tillgång till den. Spelarna har en broschyr i omklädningsrummen som de kan bläddra i, säger han till HD.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln