HockeyNews
PLUS

Halmstad: "Vi är beredda på allsvenskan"

Halmstad
Niclas Jönsson/Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 10 augusti 2024

FacebookXWhatsApp

Halmstads sportchef Niklas Söderström säger i en intervju med KM Hockey att det borde räcka med positivt kapital och inte tio procent av omsättningen för att få licens.

Nu satsar Hammers mota allsvenskan – men när?

ANNONS

Niklas Söderströms Halmstad har tappat blandra måvakten Jacob Crespin till Kalmar.

Som ersatts av Felix Tengavall från Skövde.

Om målsättningen, säger sportchefen till KM Hockey:

– VI ska sätta delmål, först och främst är det allettan som gäller. Sedan kan man inte sätta en femårsplan eller så för att nå allsvenskan, men går man till kvalserien som i år så måste man gå för det, det måste man vara redo för. Sedan om det är i år, eller om två år eller tre man går upp får man se, man får ta det när läget dyker upp. Men vårt långsiktiga mål för klubben är allsvenskan och sker det så är vi beredda på det. Sedan har intresset ökat på slutet med, det är inte bara grindslanten, utan även vanliga matcher kommer det mer publik, mycket tack vare framgångarna givetvis. Sedan har vi Sledgehammers som hejar på läktarna med, och även har bortafölje, de betyder mycket för oss.

Om konkurrenterna i södra ettan, säger Niklas Söderström till KM Hockey:

– Troja ser starka ut, de vill ha revansch från förra året. Karlskrona är alltid att räkna med. Västervik är kanske den största favoriten, de kommer från allsvenskan och har värvat ihop ett bra lag. Mörrum har varit nere i källaren och vänt, de kanske kan utmana i år.

Angående hela Hockeyettan, ser han en annan favorit i intervjun med KM Hockey:

– Hudiksvall har varit med länge nu och snubblat på målsnöret, det måste vara deras tur snart. Jag känner ”Lillis” (Lars ”Lillis” Lövblom, Hudiksvalls sportchef) och han gör ett fantastiskt jobb.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln