HockeyNews
PLUS

Grönborg plockar in ex-leksingen: "Jätteglad"

(31425) Ekberg Grönborg
Bildbyrån

Publicerad: 15 januari 2024

FacebookXWhatsApp

Rikard Grönborgs Tappara plockar in den förre SHL-backen Tobias Ekberg.

– Jag är mycket glad, säger han till den finska klubbens hemsida.

Tappara blir den fjärde klubben på 15 månader som den tidigare SHL-backen Tobias Ekberg ska spela för. Han inledde säsongen i slovakiska Dukla Trencin där han gjorde ett mål och sex assist på 28 matcher. Nu ska han förstärka de regerande finländska mästarna Tappara från Tammerfors.

– Ekberg tillför bredd till Tapparas backsida. Den senaste tiden har vi gått med en ganska snäv besättning försvarsmässigt. Tobias har en stark bakgrund i SHL och kommer säkert snabbt att anpassa sig till Tapparas sätt att spela, säger sportchefen Antti Tuomenoksa till klubbens hemsida.

Tobias Ekberg, 30, har skrivit på för återstoden av säsongen. I SHL har västgöten från Töreboda spelat för Malmö, Djurgården, Leksand och Linköping.

– Vi diskuterade med Tappara redan förra året, men då nådde vi ingen överenskommelse. Visst känner jag huvudtränaren Rikard Grönborg, men vi känner inte varandra personligen. Laget här är jättebra och jag ska göra mitt bästa för att hjälpa det att lyckas, säger Ekberg till Tapparas hemsida.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!