HockeyNews
PLUS

Gällstedt om Halls val – hettade till: "Påpekade"

Niklas Gällstedt, Dennis Hall
Bildbyrån

Publicerad: 3 april 2024

FacebookXWhatsApp

3-2 skrevs slutresultatet till i den första semifinalen mellan Brynäs och BIK Karlskoga. Den andra omgången vann Gävlelaget med 4-1 och i slutskedet av matchen hettade det till och flera spelare fick röra sig mot utvisningsbåsen.

– Det kan jag köpa till viss del, säger Niklas Gällstedt om ett val BIK-coachen Dennis Hall gjorde.

Brynäs tog hem sin andra raka seger i semifinalserien mot BIK Karlskoga. I slutet av den tredje perioden hettade det till. Det var irriterat både på isen och i främst värmlänningarnas bås. Flera spelare från båda lagen fick sätta sig i utvisningsbåsen.

– Det klart att det blir väl någon frustration från våran sida, det är ju känslor. Det är ju semifinal trotts allt. Men så farligt tycker jag faktiskt inte att det var. Det blir lite gnabbande, säger Dennis Hall.

BIK-coachen valde på slutet att lufta några spelare som inte fått speltid, det för att vila toppspelarna inför fredag. Det var anledningen enligt honom till det valet.

Gällstedts pik

Niklas Gällstedt håller med BIK-coachen om att det inte är speciellt konstigt att det hettar till, men han poängterar en sak.

– Jag tycker att det är ganska naturligt att det blir som det blir, precis som Dennis säger när det är playoff och han slänger in spelare som inte har spelat. Det finns en anledning till varför man gör det, det kan jag köpa till viss del, säger Gällstedt.

Är din uppfattning att de slänger in spelare för att det ska bli bråk eller tjaffs?

– Det sa jag inte, jag bara påpekade att det kom in spelare som inte spelat, förklarar Gällstedt som också valde på slutet att spela en spelare som inte spelat.

– Ja, efter att det hände då kom det in en, för de andra satt faktiskt i utvisningbåset, förklarar Brynästränaren.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)