HockeyNews
PLUS

"Gillar inte när linjemannen ska spela hjälte"

Anton Blomqvist
Foto: Bildbyrån / Youtube Leksands IF
ANNONS

Publicerad: Idag 07:11

FacebookXWhatsApp

HV71 vann på bortaplan mot Leksand – men efteråt var tränaren Anton Blomqvist rejält missnöjd över ett par av domarnas insatser.

– Jag förväntar mig kanske ett samtal och en ursäkt över vissa grejer, säger han.

ANNONS

HV71 vann på bortaplan för första gången sedan 4 januari, trepoängaren mot Leksand var efterlängtad.

– Vi kommer ut i tredje och har inte den känslan att vi är rädd att förlora, tror det är lätt att göra det när vi är i det läget vi är i och jag tror det var 250 plus dagar sedan vi vann på bortaplan egentligen. Fanns säkert lite tvivel men jag gillar hur vi kommer ut och tar tag i det. Sen får vi givetvis mål lite i rätt läge, säger HV-tränaren Anton Blomqvist.

Han var långt ifrån nöjd med ett par ageranden från domarna i matchen.
– Jag ska försöka hitta rätt ord nu så vi inte gör för stor grej av det. Men jag tycker att det är för dåligt av domarna att gå in och ta en sådan utvisning i det läget. Det känns som att då vill man kanske spela en för stor roll mot vad man egentligen behöver göra. Jag tycker inte det är en diving på Reber (Jamiro) heller. Så jag förväntar mig kanske ett samtal och en ursäkt över vissa grejer där, säger Blomqvist.

HV71 fick ett lagstraff i slutakten för att man protesterade.

– Jag tänker på lagstraffet. Divingen, om dom nu väljer att ta den så gör dom ju det. Men jag tycker inte det är en diving och jag försöker att inte vara partisk. Framförallt vilken person som får den. Jag känner honom så väl att han skulle aldrig slänga sig och förstärka någonting, säger Blomqvist.

Han tillägger:

– Men sen, lagstraffet, jag tycker att det är ett felaktigt byte från Leksand. Vi åker på en sån i första perioden när Stakkestad (Åke) hoppar in. Jag säger inte att det inte är en utvisning men återigen, den här jämnheten att om de ska ta den på oss där vi är sex man, då behöver de också ta den. Då tycker jag att man vill synas för mycket i form av att kliva in och ska ta någonting. Speciellt när det är linjemannen som står på bortre sidan. Så jag tycker det är för dåligt. 

Blomqvist avslutar sedan:

– Fan vad jag stod och gnällde på domarna nu kände jag. Men jag tycker inte att det är tillräckligt bra. Och jag gillar inte när linjemannen ska kliva in och spela hjälte. Huvuddomarna håller en bra dialog.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln