Giganten kan försvara guldet: "Bra dag att avsluta"

(2-0, 2-1, 2-0)
Frölunda HC dam
FHC, LULEÅ (MONTAGE)

Publicerad: 8 mars 2024

Frölundas säsong är över efter att Luleå vunnit matchserien med 3-0. Giganten Luleå har nu chansen att försvara SM-guldet.

2-0 till Luleå var ställningen mellan fjolårets mästare Luleå och SDHL-nykomlingarna Frölunda inför omgång tre i semifinalsserien. Luleå hade därmed matchboll inför fredagens omgång och Göteborgslaget visste vad som krävdes för att hålla serien vid liv – en seger.

Giganten vidare

Frölunda fick en tuff start i Coop Norbotten Arena. 2-0 efter en period, men 40 minuter återstod och Göteborgslaget hade alla chanser till att vända.
– Det var en rolig period. Jag tycker att jag hade bra med energi i den första perioden. Vi måste vara försiktig med pucken i de två kommande perioderna. Det här kan vara en bra dag att avsluta semifinalserien så vi slipper resan till Göteborg, sa Luleås Viivia Vainikka till SVT i paus.
Frölunda fick en drömstart på mittperioden när Andrea Dalen efter 33 sekunder stod för en reducering. Men Luleå var numret större och några minuter senare noterades de för två mål på 36 sekunder. Slutresultatet skrevs till 6-1 efter ytterligare två kassar från hemmalaget.
Luleå är därmed vidare till final och har chans att försvara SM-guldet. Vilket lag av Brynäs och Modo som blir deras motståndare är ännu inte klart.