HockeyNews
PLUS

Gehlin: Växjö är lördagens värdespik

Artikelbild
ANNONS

Publicerad: Idag 07:22

FacebookXWhatsApp

Det är en snårig väg fram till åtta rätt på lördagens Powerplay. Tre lag värderas just nu till ett odds på under 2,00. Det handlar om Luleå, Färjestad och Skellefteå som alla blir överstreckade av tipparna. Ett eller två favoritfall lär således generera i en bra peng till helgkassan, förutsatt att chans- och värdespikarna hittar hem. Nedan följer mina tidiga tankar. Trevlig helg!

ANNONS

Spelstopp: 15:14

ANNONS: Klicka här för att köpa en andel i Powerplay-systemet - Andelar 50 kronor

1. Luleå - Brynäs X

Brynäs fick många positiva svar i samband med sudden-vinsten mot Skellefteå. Nykomlingarna visade att man kan hålla spelmässigt jämna skär med ett topplag på bortais. Dessutom kunde tre BIF-lirare öppna respektive målkonto för säsongen –   Tyler Vesel, Axel Andersson och Jordan Schroeder hade samtliga nätkänning. Hos Luleå var det fjärdekedjan med David Granberg i spetsen som visade vägen i den knappa vinsten mot Växjö (3-2 efter sudden). Det slog inga gnistor om spelet och allt norr om 55 procent på LHF förpliktar en helgardering. 

2. Rögle - Linköping X

MoDo lyckades lösa upp de offensiva knutarna när Linköping stod på andra sidan rödlinjen. Kan Rögle göra detsamma? Skåningarna har svarat för habila insatser mot slutet, men har haft stora besvär med målskyttet. Så var fallet även i torsdags hemma mot Örebro. Tack vare Sandins sena kvittering och Bengtssons distinkta straffavgörande fick RBK till syvende och sist med sig två rättmätiga poäng. Kovács, Rattie och Ljungh låg bakom mycket framåt när LHC besegrade MoDo i sudden i en svängig drabbning (6-5). Bakåt var det öppna spjäll och östgötarna saknar alltjämt Myrenberg och Hävelid. Svårtippat är bara förnamnet och jag är tidigt på plats med alla tecken.

ANNONS

3. HV71 - Timrå 1

Med skador på betydande spelare, däribland Jonathan Dahlén, kunde Timrå inte matcha Frölunda i torsdags. Efter en jämn inledande period tog VF över taktpinnen och höll den kvar fram till slutsignalen i Scandinavium. 1-2 i ändalykten kunde ha varit betydligt värre om det inte hade varit för Tim Juels storspel. Som lök på laxen klev Erixon, Strömberg och Hartmann av isen med misstänkta skador och det är troligtvis ett juniorbetonat TIK som beträder isen i Husqvarna Garden. Det öppnar upp dörren för HV71 som kommer stärkta av en sällsynt bortaseger där Tedenby visade att gammal är äldst genom att sänka Leksand med ett hattrick (5-2). 1X är en läskande lösning till rådande procent.

ANNONS: Klicka här för att köpa en andel i Powerplay-systemet - Andelar 50 kronor

4. Malmö - Örebro 1

Mastomäki satte Örebro i förarsätet tidigt borta mot Rögle, men sedan var det slut på det roliga för närkingarna som hade förtvivlat svårt att skapa något av värde. Tack vare Arntzens storspel var Erikssons gäng dock en dryg minut från att stjäla samtliga poäng i “Hajtanken”, men det hela slutade med torsk på straffar. När det inte funkar  för Karlkvist och company har inte ÖHK mycket att komma med offensivt. Tanken är att nyförvärvet, Kalle Kossila, ska råda bot på problemet. Finländaren ansluter dock inte förrän på måndag. Malmö hade inte en sportkeps borta mot Färjestad, men hemmavid ståtar Kollars killar med fyra vinster på fem försök. Till runt 40-45 procent är ettan en ok spik på denna trixiga kupong.

ANNONS

5. Växjö - Frölunda 1

Som jag var inne på i Timrå-analysen kunde Frölunda ha vunnit med stora siffror i torsdags. VF var dock återigen svaga framför offensiv bur och det krävdes ett stenhårt skott i powerplay signerat Dominik Egli för att bryta dödläget i Scandinavium. Underliggande nuffror indikerar att Rönnbergs gäng är ett lag för den absoluta toppen av tabellen. Bara en trepoängare på resande skridsko på fyra försök är dock inget vidare och mot ett ramstarkt Växjö, som har bäst defensiv data i ligan, slår Friberg med vänner från ett underläge. Med jämna streck är ettan en bra värdespik.

6. Färjestad - Leksand X

Det fortsätter att gå troll i spelet på egen rink för Leksand. 2-5 i gumpen mot HV71 innebär att masarna har torskat tre raka i Tegera Arena och mot slutet av matchen hördes det spridda burop från läktarplats. Positivt för dalalaget är att man innan plattmatchen mot HV hade radat upp fina insatser mot såväl Brynäs som Växjö. Som läget är just nu trivs LIF bättre med att slippa föra spelet, och jag törs lova att Färjestad kommer ha mest puck i Karlstad. Värmlänningarna pulveriserade Malmö häromsistens när allt funkade för hattrick-skytten, Oskar Steen och Viktor Lodin (1+3). Burväktandet är dock ett frågetecken då inte heller Lagacé övertygade mot Malmö. När ettan blir hårt ansatt av tipparna förespråkar jag en heltäckt bricka.

ANNONS

ANNONS: Klicka här för att köpa en andel i Powerplay-systemet - Andelar 50 kronor

7. MoDo - Skellefteå 2

MoDo har skapat en hel del chanser i de senaste omgångarna och mot Linköping kom äntligen utdelningen för Aagaard, Ranta och Olofsson. Trots fem fullträffar i Saab Arena fick ångermanlänningarna bara med sig en pinne och ur ett defensivt perspektiv såg det inte alls bra ut. Norlinder var ensam försvarare om att kvittera ut godkänt betyg och på linjen släppte Lehtinen in några till synes billiga puckar. Skellefteå kommer att skapa sina chanser, så även MoDo. Därmed är “Gubben” en alldeles ypperlig lösning i Hägglunds Arena – etta-tvåa!

8. Vimmerby - Östersund 1

Vi stänger butiken med ett bottenmöte från den blågula andraligan. Notera att båda dessa gäng även spelar under fredagskvällen, ett par timmar efter att dessa rader har satts på pränt. Vimmerby har stått upp bra på hemmais mot lejonparten av lagen, även om poängen inte riktigt har trillat in. Inför mötet med Södertälje har Östersund överlägset sämst siffror på bortais och jämtarna saknar dessutom två viktiga backar i Anderberg-Johansson. Ettan öppnar, men här kommer jag förmodligen inte att snåla med garderingar. 

ANNONS

Gehlins dunderspik: Växjö

När procenten i skrivande stund fördelas broderligt i Vida Arena kan jag inte förbise värdet på Växjö. Frölunda har inte varit lika vassa på resande tass som hemma i Scandinaviums trygga famn. Upp till 40 procent är Lakers en fin värdespik. 

Gehlins skrällbud: Brynäs 

När Brynäs tog två tunga poäng borta mot Skellefteå och fick “rätt” spelare hänga. Schroeder kastade apan av ryggen och ser fortsatt bra ut tillsammans med Rödin och Lindblom. Ett överstreckat Luleå går inte säkert i Norrbotten. 

ANNONS: Klicka här för att köpa en andel i Powerplay-systemet - Andelar 50 kronor

324 rader

1. Luleå - Brynäs 1x2

2. Rögle - Linköping 1x2

3. HV71 - Timrå 1x

4. Malmö - Örebro 1

5. Växjö - Frölunda 1

6. Färjestad - Leksand 1x2

7. MoDo - Skellefteå 12

8. Vimmerby - Östersund 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.