HockeyNews
PLUS

Gehlin: Timrå spikas i hemmapremiären

Anton Timrå
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 09:27

FacebookXWhatsApp

Hockeysäsongen har tuggat igång på allvar och under tisdagskvällen bjuds vi på en handfull rafflande SHL-bataljer och ett förmodat allsvenskt toppmöte. Växjö - Färjestad och Rögle - Frölunda är några av godbitarna som tar plats på dagens Powerplay, som kryddas med dubbla schweiziska strider. Mot åtta rätt!

ANNONS

Spelstopp: 18:59

ANNONS: Klicka här för att köpa en andel i Powerplay-systemet - Andelar 50 kronor

1. Växjö - Färjestad 1

Spelmässigt slog det inte några gnistor om Färjestad i lördagens premiärmatch mot Rögle. I ett så pass stjärnspäckat gäng räcker det ibland med att någon av kanonerna kliver fram, och det gjorde sannerligen David Tomásek. När offensiven hackade skred tjecken till verket och sköt tre baljor under ordinarie tid, och krönte sedan kvällen med att avgöra straffläggningen (4-3). Uppsnackade förvärv som Studenic, Lodin och Steen såg man dock knappt röken av, tre spelare som behöver höja sig om FBK ska rå på Växjö. Lakers insats i 4-3-vinsten på HV lämnade även den en del övrigt att önska. Jag upplevde bland annat VLH som osedvanligt svaga framför eget mål. En comebackande Brian Cooper ska nu råda bot på problemet. Måla från vänster och snåla inte med färgen!

2. Rögle - Frölunda 1

Roger Rönnberg kunde inte ha önskat sig en bättre start på säsongen. Inför ett fullsatt Scandinavium, visserligen med tusentals masar på plats, körde Frölunda över Leksand med 5-1. Samtliga fyra kedjor kuggande i och bland backarna stack rutinerade Henrik Tömmernes ut tillsammans med Dominik Egli. Det må vara tidigt på säsongen, men visst kan Frölunda ha hittat ett guldkorn i den schweiziska försvararen. Rögles presentation borta mot Färjestad förtjänade ett bättre öde (3-4) och hemma i ”Hajtanken” kommer bandyklubben att bäras fram av fullsatta läktare. Ettan öppnan, tvåan följer tätt bakom.

ANNONS

3. Luleå - Leksand X

En knackig försäsong reste en del frågetecken kring Luleås nya offensiva stjärnbygge inför SHL-premiären. När allvaret började var det samma gamla vanliga Luleå som äntrade isen i Delfinen. Brian O'Neill stänkte dit 1-0 redan i det första bytet – en alldeles perfekt start för den hypade centern. Därefter stängde norrbottningarna butiken och Lassinantti kunde lägga ytterligare en nolla till samlingen (2-0). Det sprakade dock inte om anfallsspelet och här jag köper inte Luleås enorma favoritskap. Leksand har garanterat kastat premiären i papperskorgen (1-5 mot Frölunda) och min känsla är att vi får se ett helt annat LIF under tisdagskvällen. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå!

4. HV71 - Skellefteå 2

Det är två vingklippta herrskap som strålar samman i Husqvarna Garden. Båda lagen har varsin premiärtorsk i ryggen och lider dessutom av en rad tunga avbräck. Skellefteå kammade noll borta mot ett överraskande bra Malmö (1-4) och saknade en handfull bärande balkar, däribland storebror Johnson och backduon Forsfjäll-Lundberg. HV71 behöver inte skämmas för insatsen i derby-torsken mot Växjö (3-4), åtminstone inte ur ett offensivt perspektiv. Däremot såg det inte bra ut bakåt och till råga på allt ådrog sig Kaski och Fisker Mölgaard allvarliga skador. Skellefteå har både en bredare och bättre trupp och kan av den anledningen hantera skadeläget bättre än HV. Till omkring 50 prolle ställs tvåan ut allena i Jönköping.

ANNONS

ANNONS: Klicka här för att köpa en andel i Powerplay-systemet - Andelar 50 kronor

5. Timrå - Örebro 1

Timrås så kallade ”in your face hockey” skördade ingen frukt i premiären. Redan i första bytet åkte tre timråiter bort sig i anfallszonen och vips small det bakom Jacob Johansson. Medelpadingarna visade en del fina offensiva tendenser, men lyckades inte trä in någon puck bakom en solid Lassinantti. Anton Lander tvingades kliva av i den tredje perioden, men det ska enligt rapporter inte röra sig om någon allvarligare skada. Nederlagstippade Örebro fick en drömstart på säsongen i och med 5-0 hemma mot MoDo. Firma Karlkvist/Quenneville presenterade sig redan i ÖHK:s första powerplay samtidigt som Arntzen svarade för ett gäng avancerade parader. Det ska sägas att man mötte ett blekt MoDo och här tror jag att närkingarna övervärderas av topparna. Spikad etta!

6. Djurgården - BIK Karlskoga 2

Djurgården slarvade bort en tvåmålsledning i HA-premiären borta mot Oskarshamn och fick nöja sig med två poäng. Det var stundom öppna spjäll framför Andrén i buren, inte minst i den tredje perioden, och “Järnkaminerna” var inte långt ifrån att bli blåsta på hela konfekten. Två pinnar (5-4) i en lurig bortapremiär hade visserligen coach Kimby tagit på förhand, men det finns mycket kvar att slipa på i grundspelet och på Hovet är det inte tal om någon given hemmaskalp. Även om Thoresens blotta närvaro kan få stockholmarna att hålla lite lösare i klubborna. Karlskoga är ett gäng hårt jobbande hockeyarbetare som aldrig viker in hornen. Som strecken sitter är den övervärderade ettan sist in i mixen.

ANNONS

7. Lugano - Bern 2

Luganos två senaste prestationer, som innehåller segrar mot fjolårsfinalisten Lausanne och anrika Davos, kan komma att leda till en överprisad etta i Ticino. Luganos dokumenterat vassa förstakedja med Thürkauf, Carr och Joly övertygade stort i 4-2-segern mot LHC, en trojka som Lindholm, Nemeth och company i Berns försvarslinje måste få ned farten på. Lyckas “Björnarna” med det, ja då är mycket vunnet. De tillresta huvudstadsmännen har plockat poäng i samtliga tre grundseriematcher och ser på det hela taget mycket bättre ut i år jämfört med föregående säsong. Streckas Lugano norr om 50-strecket är X2 en fräck lösning.

8. SCL Tigers - Davos X

Kupongen går i mål med en svårtippad drabbning från Langnau im Emmental där SCL Tigers har sitt säte. Det har hackat en del i skivan för Davos som bland annat gick bet hemma mot Kloten i premiären. 2-4 borta mot Lugano föregicks av usel insats, men i 3-2-viktorian hemma mot Servette tog grabbarna i gult tydliga skär i rätt riktning. Den tidigare Rögle-duon Simon Ryfors och Adam Tambellini visade vägen tillsammans med hårdskjutande Julius Honka. Tigers har inte samma spetskvalitet i truppen som Davos, men kattdjuren är å andra sidan svåra att tampas med hemma i tigerkulan. Tio raka vinster påvisar onekligen det. 1X2!

Gehlins dunderspik: Timrå

Örebro knäppte många förståsigpåare, ja de allra flesta faktiskt, på näsan i premiären genom att skrinna över MoDo med 5-0. Motståndet blir dock tuffare härnäst och rådande värde på Timrå är svårt att blunda för.

Gehlins skrällbud: Karlskoga

Karlskoga kommer att vara en obehaglig motståndare för samtliga HA-gäng denna säsong, precis som de var under 40 omgångar plus slutspel i fjol. X2 rensar friskt och missas inte i jakten på utdelning!

ANNONS: Klicka här för att köpa en andel i Powerplay-systemet - Andelar 50 kronor

324 rader

  1. Växjö - Färjestad 1x2

  2. Rögle - Frölunda 12

  3. Luleå - Leksand 1x2

  4. HV71 - Skellefteå 2

  5. Timrå - Örebro 1

  6. Djurgården - Karlskoga 1x2

  7. Lugano - Bern x2

  8. SCL Tigers - Davos 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.