HockeyNews
PLUS

Gehlin: Spikpistolen används på Rögle

Artikelbild
ANNONS

Publicerad: Idag 06:12

FacebookXWhatsApp

Det är svensk hockey som gäller för hela slanten på lördagens Powerplay. Kalaset inleds med en fullproppad SHL-meny där bland annat Skellefteå - Frölunda hamnar i blickfånget. Innan vi går i mål bjuder SDHL på en kanonmatch från Frölundaborg dit Luleå har tagit sig. Häng med!

ANNONS

Spelstopp: 15:14

ANNONS: Klicka här för att köpa en andel i Powerplay-systemet - Andelar 50 kronor

1. Färjestad - MoDo 1

Färjestad gjorde i stora delar en bra bortamatch uppe i Västerbotten. Ett svajigt målvaktsspel kombinerat med alldeles för många onödiga utvisningar blev slutligen det som sänkte värmlänningarna (4-6). Karlstad-klubben inkasserade femte torsken på senaste sex SHL-matcherna och hittas numera först på plats sex i tabellen. När jumbon MoDo hälsar på har FBK en jättechans att bryta den negativa trenden och runt 70 procent på ettan hade jag köpt. När den istället är uppe och snurrar runt 80-strecket råder det garderingstvång i “Kaffekokaren” – 1X2.

2. Leksand - Malmö 1

Underhållningsvärdet var riktigt lågt i ett halvtomt Tegera Arena i torsdags när både Leksand och Linköping satte försvarsspelet i första rummet. Utan både Hrivík och Chelárik har jag förståelse för att dalalaget valde att dra hem styrkorna, och satsa på effektiva omställningar. En taktik som har varit lyckosam utanför Tegeras väggar och som även fungerade väl innanför densamma (2-1). Den slovakiska duons vara eller icke vara är i skrivande stund höljt i dunkel inför lördagens möte med Malmö. Skåningarna visade pannben borta mot Timrå genom att ta sig tillbaka från 0-2, 2-3, 3-4 och sedermera vinna med 5-4 efter straffar. Allt över 55 prolle på ettan förpliktar en helgardering.          

ANNONS

3. Skellefteå - Frölunda 1

Torsdagens tillställning mellan Skellefteå och Färjestad hade det mesta. Tio mål, många utvisningar, en missad straff och en matchbild som pendlade fram och tillbaka. När krutröken hade lagt sig stod SAIK som vinnare med 6-4 efter att de målat fem gånger i den sista perioden. Linus Söderström storspelade trots fyra insläppta och vårens MVP i slutspelet noterades dessutom för dubbla(!) assist. En annan Linus, nämligen Weissbach, gick längst fram i ledet när Frölunda slog Luleå med 5-2. Siffror som inte var i paritet med matchbilden och på resande tass har VF endast inkasserat fem pinnar på lika många försök. 1X torde räcka för grön bock.   

ANNONS: Klicka här för att köpa en andel i Powerplay-systemet - Andelar 50 kronor

4. Linköping - Örebro 1

Kalle Kossila satt på läktaren och fick se sina nya lagkamrater ro i land två sköna poäng mot ett skadedrabbat Växjö. Jonas Arntzen var ånyo en jätte i buren och är tveklöst seriens hetaste målvakt. Kossila har tränat fullt de senaste dagarna och gör troligen debut i Saab Arena under lördagskvällen. Han behövs onekligen, offensivt har ÖHK nämligen sett trubbiga ut i de senaste fighterna. Trubbiga, långsamma och omständliga var Linköping i den rättmätiga 1-2-förlusten borta mot Leksand. Försvarsspelet har visserligen tagit små steg framåt, men visst bör Östman kunna få ut mer av detta stjärntäta bygge. Med fint värde till vänster är 1X en bra lösning.

ANNONS

5. Brynäs - Timrå 1

Brynäs startade i ett högt tempo i torsdags hemma mot HV71 och radade upp flera fina målchanser. Målen uteblev dock och istället lyckades HV näta på första skottet. I den andra perioden kom mycket att handla om utvisningar. Gästerna åkte bland annat på dubbla matchstraff, men trots tio minuter med en man mer på isen hade Brynäs svårt att skapa något av värde. Utdelning kom istället i spelet 5 vs 5 och 4-3-segern efter sudden var i slutändan rättvis. Timrå var i sin tur ovanligt slapphänta bakåt i strafftorsken mot Malmö (4-5). Möjligen att Jokinens stenhårda matchning på några backar tog ut sin? Hemmafördelen väger tungt och ettan spikas med en skön känsla i magen.

6. Rögle - Växjö 1

Josh Dickinson var isens bästa spelare i Hägglunds Arena och det var ingen skräll att ex-modoiten var sist på pucken i det avgörande 2-1-målet. Centern noterades även för en assist och ledde enheten med Sundsvik och Sandin med den äran. Hanssons pågar har radat upp fyra raka vinster och ställs mot Växjö i ett passande läge. Lakers har torskat tre av de fyra senaste och kämpar alltjämt med att få igång det offensiva liret. Växjö kom till spel utan ett koppel av betydande pjäser i förlusten mot Örebro, däribland Rasmussen och Strandberg. Återstår att se om Jönsson får tillbaka någon till denna dust, men så länge ettan går att singla till runt 40-45 är jag inte sen med att greppa spikpistolen.

ANNONS

ANNONS: Klicka här för att köpa en andel i Powerplay-systemet - Andelar 50 kronor

7. HV71 - Luleå 1

HV71 stret tappert borta mot Brynäs där de fick döda massvis med utvisningsminuter. Dubbla matchstraff i den andra perioden hade all säkerhet sänkt HV i fjol, men känslan är att det finns en helt annan glöd i Anton Blomqvists lagbygge. Nu räckte det bara till en pinne efter en svag avslutande akt, men det fanns många godbitar att plocka med sig för HV:s del. Däribland ett vasst special teams och Joona Luotos PP-kasse i dennes comeback. Luleå inkasserade andra raka förlusten i samband med 2-5-torsken i Göteborg. Slutsiffrorna speglade kanske inte matchbilden, men att norrbottningarna ska målas upp som tydlig favorit i Husqvarna Garden skriver jag inte under på. 1X prioriteras!

8. Frölunda - Luleå/MSSK X

Avslutningsvis hämtar vi en toppmatch i SDHL från Frölundaborg. Båda gängen ska först och främst in i hetluften under fredagen, vid en seger på respektive spelplats får vi en seriefinal att blicka fram emot under lördagen. Frölunda övertygade redan som nykomlingar i fjol och har tagit ytterligare kliv denna säsong. VF är ett av få gäng som faktiskt har besegrat Luleå under hösten och värdinnorna ståtar med poäng i tio raka matcher. Luleå gick på en oväntad mina mot Djurgården senast och lär vara rejält revanschsuget inför helgens matcher. Svårtippat på förhand och jag är snabbt på plats med alla tecken.

Gehlins dunderspik: Rögle

Rögle är ett av ligans hetaste lag sett till de fem senaste matcherna och brukar därtill trivas ypperligt mot just Växjö. Vi minns bland annat vårens svepning i semifinalen. Ettan backas i ”Hajtanken”!

Gehlins skrällbud: HV71

Luleå har tappat mark i tabellen efter ett par förluster i rad och har mycket att jobba på i samtliga delar. När gästerna övervärderas är 1X givna inslag. 

ANNONS: Klicka här för att köpa en andel i Powerplay-systemet - Andelar 50 kronor

324 rader

1. Färjestad - MoDo 1x2

2. Leksand - Malmö 1x2

3. Skellefteå - Frölunda 1x

4. Linköping - Örebro 1x

5. Brynäs - Timrå 1

6. Rögle - Växjö 1

7. HV71 - Luleå 1x2

8. Frölunda - Luleå/MSSK 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.