HockeyNews
PLUS

Gehlin: Spikettan lockar i Nobelhallen

Artikelbild
ANNONS

Publicerad: Idag 09:09

FacebookXWhatsApp

En matig hockeyallsvensk afton finns på lill-lördagens Powerplay-meny. Popcornmatchen i Be-Ge Hockey Center är den givna höjdaren, men även på Hovet, i VBO Arena samt Nobelhallen finns tillställningar att hålla ett extra öga på. Som komplement till HA-underhållningen finns en Ettan-godbit att avnjuta i Ljungby. Häng med!

ANNONS

Spelstopp: 18:59

ANNONS: Klicka här för att köpa en andel i Powerplay-systemet - Andelar 50 kronor

1. Oskarshamn - Björklöven 2

Den stora frågan inför Björklövens fredagsfight mot Nybro var huruvida laget skulle lyckas ladda om efter den historiska slakten av Mora. När drygt 62 minuters spel mot ett decimerat Nybro summerades var svaret ett rungande nej. “Löven” var det bättre laget, men saknade skärpa i bägge ytterzoner och inkasserade säsongens första förlust som följd (4-5). Det innebar att Oskarshamn kunde minska gapet till fyra pinnar genom att mangla Västerås (6-1) och skicka ut Karl Helmersson på tränartundran. Nolan Walker agerade bödel med hela fem poäng (2+3) och är en av flera “Oket”-lirare nära toppen av poängligan. Jag håller Björn Hellkvists mannar något högre och inleder målandet från öst, men snålar inte med färgen.

2. Djurgården - Mora 1

Senast det begav sig behövde Djurgården studsa tillbaka efter det svidande nederlaget i derbyt mot AIK. Förutsättningarna var goda med ett förhållandevis blekt Almtuna på motsatt sida, men DIF imponerande inte alls. Spelet hackade betänkligt och det krävdes ett PP-avgörande med mindre än två minuter kvar för att Kimbys kompani skulle dra det längsta strået. Mora behövde leverera mot Kalmar för att skaka av sig 0-11-förlusten mot Björklöven, men inte heller under fredagen kom masarna upp i nivå. Inledningen var pigg, men därefter tog motståndarna över mer och mer (2-3). Tufft bör det bli även på Hovet, men jag är inte villig att skriva av MIK helt och hållet. Ettan garderas i största möjliga mån.

ANNONS

3. Nybro - Almtuna 2

Med tanke på ingångsvärdena var Nybros 5-4-vinst efter övertid mot Björklöven en enorm bragd. Sju man borta, däribland Alex Ciernik och det avstängda nyförvärvet Ludwig Blomstrand. Då visade Emil Forslund prov på en otrolig slägga och Jesper Mångs fick helt plötsligt Gretzkys handleder på soloräden som innebar 4-4. Blixten slog ned två gånger samma kväll. Det betyder inte att Vikings hux flux är en storfavorit att luta sig mot när Almtuna kommer på besök – värdarna har blott en vinst efter ordinarie tid. 70-75 procent till vänster är 15 procentenheter för högt. Hela upp och håll tummarna för X2.

ANNONS: Klicka här för att köpa en andel i Powerplay-systemet - Andelar 50 kronor

4. Östersund - AIK X

Östersund fortsätter att vara fullständigt hopplösa på bortais. 1-4 mot Vimmerby var ännu ett magplask. Emil Molin har steppat upp med tre kassar på de tre senaste. I övrigt ser det dystert ut, särskilt då både Alexander Anderberg och Kalle Johansson ser ut att bomma även denna drabbning på grund av skada. Två spännande MoDo-lån kan få fart på de tröga jämtarna. Theo Jacobsson och Jacob Norén har levererat på HA-nivå tidigare och ska bli spännande att följa. För AIK:s del blev det platt fall i Nobelhallen. 1-4-förlusten mot BIK Karlskoga var odiskutabel och som lök på laxen utgick Gerry Fitzgerald med en överkroppsskada som håller honom borta i minst två veckor. Succéenheten med Pooley och Muzito-Bagenda kommer därmed att splittras. När tvåan når orimliga höjder är jag tidigt på plats med alla tecken.

ANNONS

5. Tingsryd - Södertälje 2

Tingsryd har en duglig defensiv på plats och med ett par spetsiga spelare in skulle smålänningarna kunna lyfta från det värsta bottenträsket. Dessvärre tycks finanserna saknas för att möjliggöra sådana värvningar. Istället har unge, hungrige Arvid Westlin lånats in från Linköping. Han kan säkerligen ta för sig, men kommer näppeligen att bära TAIF-offensiven. Södertälje saknade ett par figurer under uppladdningen inför onsdagens bortatripp. Filiph Engsund ser ut att ha en bit kvar innan han är spelredo, Jacob Dahlström var sjuk och Juho Liuksala ser ut att vara på väg tillbaka till Nybro efter blott sex framträdanden. SSK gäller likväl som klar favorit i Dackehallen, men att slänga med ett rensarkryss vid tvåans sida behöver inte vara fel.

6. Vimmerby - Västerås 2

Vimmerby tog säsongens första trea mot ett defekt Östersund i lördags kväll (4-1). Claes Endre gjorde sin andra match efter återkomsten och var sannolikt bäst i laget. I motsatt ände av isen kunde Jesper Kokkonen andas ut efter att ha spräckt sin målnolla. Glädjen riskerar dock att bli kortvarig. Västerås valde att gå skilda vägar med Karl Helmersson efter 1-6-fiaskot mot Oskarshamn. Förtroendet var av allt att döma förbrukat sedan länge och beslutet borde kanske ha fattats redan i somras. Vimmerby-sonen Eric Karlsson tar över huvudansvaret på tillfällig basis och det nya ledarskapet välkomnas med varm hand. De underliggande siffrorna talar sitt tydliga språk – VIK är mycket bättre än vad tabellen gör gällande. Jag lockas av singeltvåan hela vägen upp till 50-strecket.

ANNONS

ANNONS: Klicka här för att köpa en andel i Powerplay-systemet - Andelar 50 kronor

7. BIK Karlskoga - Kalmar 1

Två lag som har imponerat stort under HA-inledningen drabbar samman i Nobelhallen. BIK Karlskoga lät sig inte stressas upp av den lilla formsvackan häromveckan och har kommit tillbaka med besked. Total dominans mot såväl Västerås (5-3) som AIK (4-1). Den närmaste tiden kryddas det värmländska bygget ytterligare, då David Lilja har lånats in från Luleå. Ett supertillskott, rätt och slätt. Det är svårt att inte bländas av Kalmars energi och orädsla. Matt Fonteyne har fått en allt större roll i laget och tackade för 22 minuters istid med dubbla kassar mot Mora (3-2). Mot de tunga och rejäla värdarna har jag svårt att se KHC få utdelning på sitt omställningsspel. Lockande spiketta!

8. Troja/Ljungby - Karlskrona 1

Vi rundar av kalaset med ett tungviktsmöte i Hockeyettan Södra. Troja/Ljungby hade radat upp komfortabla segrar mot beskedligt motstånd innan helgens frustrerande förlust mot Halmstad. Där hade smålänningarna ett kraftigt spelövertag i mittperioden och vräkte puckar mot mål, men fick likväl se sig besegrade (1-3). Parallellt tog Karlskrona sin sjunde raka seger, planenligt och utan minsta friktion mot Mörrum (4-0). Maxpoängaren ställs nu inför vad som på pappret ska vara höstens kanske tuffaste uppgift. Den spelvärda ettan öppnar, med tvåan limmad i rygg.

Gehlins dunderspik: BIK Karlskoga

BIK Karlskoga såg otroligt stabila ut mot AIK (4-1) och får nu spetsig förstärkning i form av David Lilja. Inte ens energiska Kalmar ska ha någonting att säga till om i Nobelhallen. Ettan gillas skarpt!

Gehlins skrällbud: Almtuna

Trots bragden mot Björklöven har Nybro inte alls visat de takter som krävs för att motivera den hisnande höga streckningen mot ett lurigt Almtuna. Jag anar oråd och prioriterar X2.

ANNONS: Klicka här för att köpa en andel i Powerplay-systemet - Andelar 50 kronor

324 rader

1. Oskarshamn - Björklöven 1x2

2. Djurgården - Mora 1x2

3. Nybro - Almtuna 1x2

4. Östersund - AIK 1x2

5. Tingsryd - Södertälje x2

6. Vimmerby - Västerås 2

7. BIK Karlskoga - Kalmar 1

8. Troja/Ljungby - Karlskrona 12

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.