HockeyNews
PLUS

Gehlin: Skellefteå spikas i CHL

Artikelbild
ANNONS

Publicerad: Idag 08:30

FacebookXWhatsApp

CHL och NHL står för underhållningen på tisdagens PP. Det vimlar av stora favoriter på den europeiska scenen där framförallt Skellefteå och Tappara kommer att bli svåra att fälla. Färjestad och Växjö kommer troligtvis att få det tuffare. Senare under natten ska NHL-debutanten Utah HC ha fina chanser att inleda säsongen i vinnande stil. Mot full pott!

ANNONS

Spelstopp: 18:59

ANNONS: Klicka här för att köpa en andel i Powerplay-systemet - Andelar 50 kronor

1. Färjestad - Trinec 2

Färjestad blev lite “fat and happy” och var aldrig ens nära att få med sig något från Jönköping (HV71) i lördags. Reaktion att räkna med här? Nja, möjligtvis på torsdag då Frölunda står för motståndet. I CHL har FBK redan säkrat en plats till slutspelet och detta kan såklart påverka lagets insats under tisdagen. Trinec är ett gediget lag som har desto mer att spela för. De regerande tjeckiska mästarna pressade Växjö på försäsongen och mot ett möjligen lite mindre motiverat FBK står de inte utan chans. Hela brickan spelas ut när det jagas skräll! 

2. Skellefteå - Fehérvár 1

Trots alla skador och helgens bakslag mot Linköping kan ändå Skellefteå blicka tillbaka på en väldigt ljus höst. Flera juniorer har visat klass och nu står det också klart att stjärnskottet Michael Brandsegg-Nygård kommer att lånas ut från Detroit. Kommer SAIK upp i någorlunda standard ska inte ett lag av Fehérvárs kaliber ha mycket att sätta emot. Ungrarna är poänglösa i CHL och efter två bortamatcher mot Sparta Prag och Pardubice står de på 2-12 i målskillnad. Som både odds och procent antyder ska ettan vara ohotad. Spika och gå vidare! 

ANNONS

3. Växjö - Salzburg 1

Efter den inledande förlusten mot Skellefteå radade Salzburg upp tre raka CHL-vinster. Österrikarna går även starkt hemma i Ice Hockey League där talismanen Thomas Raffl fortfarande leder “Tjurarna” på ett föredömligt sätt. Den NHL-meriterade backen Ryan Murphy och landsmannen Troy Bourke är även väldigt pålitliga poängmakare. Det är med andra ord ingen lätt opponent som väntar Växjö som har blandat och gett den här hösten. Ettan ska ligga närmast till hands men så som kupongen är designad känns det inte dumt att gardera Lakers. 

ANNONS: Klicka här för att köpa en andel i Powerplay-systemet - Andelar 50 kronor

4. Sönderjyske - Tappara 2

Rikard Grönborg har fått jobba vidare med sitt Tappara som återigen försvarade det finska guldet i fjol. Ledande spelare som Carter Camper och Anton Levtchi har sedan dess lämnat klubben och nu bär ett par yngre spelare ett större ansvar, bland annat Oiva Keskinen som Columbus Blue Jackets har rättigheterna till. För att Sönderjyske ska plocka poäng mot Grönborgs mannar krävs det att Alexander Wiklund och company sätter sina chanser samtidigt som Mattias Pettersson står på huvudet. Den troliga tvåan ackompanjeras med krysset. 

ANNONS

5. Fribourg - Eisbären Berlin 1

Fribourg-stjärnorna har lyst med sin frånvaro den här säsongen. Schweizarna har torskat sju av de nio inledande matcherna i National League och i CHL har Fribourg haft problem med både Storhamar och Sheffield Steelers. Utöver Marcus Sörensen är det få tilltänkta toppspelare som levererat på normal nivå. Eisbären har i sin tur saknat ett par ledande spelare den här hösten men likväl gjort bra resultat. Ty Ronning är dock åter i spel och med vind i de tyska seglen känns det här öppet. Tvåan är ett vettigt stödhjul till ettan. 

6. ZSC Lions - Sheffield 1

CHL är som bekant en mindre prioriterad turnering bland de europeiska storklubbarna men för Sheffield Steelers del betyder det här desto mer. Detta kan möjligtvis förklara britternas framgångar. Chockskrällarna mot Växjö, Sparta Prag och Skellefteå har gjort att Steelers har ett gyllene läge att avancera till slutspelet. De schweiziska mästarna ZSC Lions är i grunden flera nivåer bättre, men den lettiska stjärnan Rudolfs Balcers har nyligen dragit på sig en skada och om inte Marc Crawfords lagmaskin är påkopplad kan britterna bli en obehaglig överraskning. Dra från vänster, helst hela vägen över. 

ANNONS

ANNONS: Klicka här för att köpa en andel i Powerplay-systemet - Andelar 50 kronor

7. Seattle - St. Louis 1

Dan Bylsma, som coachade Seattles farmarlag i fjol, är ny i båset inför den här säsongen. Årets upplaga av Kraken ser spännande ut och målet är utan tvekan att nå slutspelet, något man misslyckades med förra säsongen. Adam Larsson har nyligen förlängt sitt kontrakt och på backpositionen har han fått sällskap av Brandon Montour som var med och vann Stanley Cup med Florida i våras. St. Louis ser aningen tunnare ut, framförallt då Torey Krug ser ut att missa hela säsongen. Oskar Sundqvist har även missat hela försäsongen. Måla från vänster och så långt färgen räcker. 

8. Utah - Chicago 1

Arizona Coyotes har gått i graven och flyttats till Utah. Laget i Salt Lake City har varit efterlängtat och hela staden har visat ett stort engagemang sedan flytten av Coyotes stod klart. Bill Armstrong har fått fortsätta jobba sitt lagbygge och fått sin backsida uppgraderad vilket känns nödvändigt med tanke på att Arizona läckte en hel del i fjol. Visst frågetecken ska emellertid sättas kring målvaktspositionen där Connor Ingram behöver kliva fram. Samma kravbild kommer det inte att finnas på Blackhawks som har varit en smärre slagpåse de senaste åren. Bakom Connor Bedard ser det fortfarande tunt ut och i Delta Center får Chicago svårt att förstöra festen. Ettan spikas!

Gehlins dunderspik: Skellefteå 

En SAIK-etta mellan 1,01-1,05 talar sitt tydliga språk. Poänglösa Fehérvár räcker inte till mot den här typen av motstånd. Garderingar är ren vask. 

Gehlins skrällbud: Trinec 

Om inte FBK är hundraprocentiga har de tjeckiska mästarna tillräckligt med kvalitéer i laget för att få med sig något från Karlstad. Hudáceks visar att släkten är värst? 

ANNONS: Klicka här för att köpa en andel i Powerplay-systemet - Andelar 50 kronor

324 rader

1. Färjestad - Trinec 1x2

2. Skellefteå - Fehérvár 1

3. Växjö - Salzburg 1x2

4. Sönderjyske - Tappara x2

5. Fribourg - Eisbären 12

6. ZSC Lions - Sheffield 1x2

7. Seattle - St. Louis 1x2

8. Utah - Chicago 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.