HockeyNews
PLUS

Gehlin: Serieledarna vinner på nytt

Artikelbild
ANNONS

Publicerad: Igår 08:53

FacebookXWhatsApp

SHL är tillbaka med en full omgång denna torsdag! MoDo ämnar att ta sig tillbaka upp på vinnarspåret, så även Färjestad som inför mötet med Malmö har åkt på tre raka förluster i SHL. Som procenten fördelas är jag emellertid inte villig att ställa mig i FBK:s ringhörna. Mina spikar hämtas istället från Luleå och Ängelholm. Mot åtta rätt!

ANNONS

Spelstopp: 18.59

ANNONS: Klicka här för att köpa en andel i Powerplay-systemet - Andelar 50 kronor

1. Frölunda - Timrå 1
Ett skade- och sjukdomsdrabbat Frölunda slog Linköping med 2-1 efter sudden och säkrade därmed fjärde raka vinsten, varav tre efter förlängning. Nicklas Lasu, som fick smaka på Studenic armbåge i torsdags, är ett osäkert kort medan Wiktor Nilsson är redo för spel. Truppläget ser överlag mycket bättre hos VF, som har inlett starkt i Scandinavium och bara tagit stryk en gång på fem försök. Efter nederlaget borta mot Linköping studsade Timrå tillbaka genom att betvinga Skellefteå framför hemmafansen. Hållander går fortsatt på vatten och mellan stolparna hittas en av ligans hetaste burväktare i Jacke Johansson. Ettan bjuder på fint spelvärde och är därför mitt utgångstips, men jag vågar definitivt inte räkna ut Timrå på förhand. Alla tecken!

2. Färjestad - Malmö X
När Färjestad vann sjätte raka matchen i CHL (3-1 mot Storhamar) passade Tomas Mitell på att rotera friskt och ge en handfull juniorer chansen. Nygren, Tomásek, Ollas Mattsson och Nygård ställdes över bland annat, men är med all säkerhet tillbaka när Malmö gästar denna torsdag. Kapten Johansson är dock out och det finns fortfarande en stor oro över målvaktssidan, även om Lagacé gjorde en stabil insats mot Storhamar. Hos överraskningslaget Malmö är självförtroendet på topp, trots sudden-torsken mot Brynäs senast. “Rödhökarna” har tagit minst en pinne i sex raka fighter och när ettan streckas till skyn är det inte tal om att nyttja hammaren. 1X2! 

ANNONS

3. Luleå - Växjö 1
Det skedde som bekant stora förändringar hos Luleå i somras. Forwardssidan har bland annat uppgraderats, något som har märkts i det offensiva spelet. Norrbottningarna har numera flera kedjor som kan hota och jämfört med i fjol är “Björnarnas” xG per 60 min betydligt högre. Den defensiva datan är inte lika imponerande och i de senaste bataljerna har både “Lassi” och Ward tvingats komma upp stort mellan stolparna. Växjö är å sin sida ett av de sämsta lagen på att skapa chanser 5 vs 5 och i tisdagens CHL-fight nollades Lakers av ett redan avsågat Ilves. Ettan är trolig och spikas gladeligen upp till 55 procent. 

ANNONS: Klicka här för att köpa en andel i Powerplay-systemet - Andelar 50 kronor

4. Skellefteå - Brynäs 1

Vinsten hemma mot MoDo gav Brynäs många positiva svar. Defensiven fortsätter att tillhöra en av de bättre i ligan –  endast Timrå har släppt in färre mål. Andrakedjan med Rödin, Schroeder och Lindblom spann vidare på prestationen mot Malmö och fick äntligen utdelning målmässigt. Det blåser onekligen friska vindar i Gävle efter Brynäs fina inledning, men här riskerar nykomlingarna att tas ned på jorden. Skellefteås skadelista blir allt mindre för varje dag som går. Endast Lindvall, Lindström och Forsfjäll saknades på onsdagens träning. Många tongivande lirare vilade i tisdags när Bremerhaven slogs tillbaka efter sudden och jag räknar således med att få se ett piggt hemmalag beträda isen i Skellefteå Kraft. 1X är en lösning med rensarpotential.

ANNONS

5. Rögle - Örebro 1
Rögle har haft svårt att vinna matcher framför den grönvita väggen i Catena Arena, men bandyklubben var definitivt värd ett bättre öde mot Luleå och Skellefteå. Utdelning kom i stället när skåningarna bärgade två viktiga poäng i Husqvarna Garden. Nu när Dennis Everberg återvänder från rehabrummet tror jag att ljusare tider väntar för Hanssons pågar. Nederlagstippade Örebro har levererat klart över förväntan och har som bekant en hyperfarlig kedja med Karlkvist i spetsen och en stekhet målvakt i Arntzen. I väntan på att värvningen av Kossila ska gå i lås är emellertid djupet på centersidan inte mycket att hänga i granen. Sett till värdet är RBK bongens bästa spik!  

6. Linköping - MoDo X
Ett krisande MoDo tar sig ned till Östergötland i hopp om att sätta p för en blytung svit som innehåller sex raka matcher utan poäng. Det ihåliga försvarsspelet har satt krokben för ångermanlänningarna, så var även fallet mot Brynäs i måndags (2-5). Bara HV71 har högre xGA än Nässén och boysen i MoDo. Linköpings defensiva nuffror är inte mycket bättre än i fjol och med både Hävelid och Myrenberg out på backsidan tvingas ledartrojkan gå hårt på Fantenberg och Rissanen. Runt 70-75 procent på “Cluben” är åtminstone tio punkter för högt och jag missar inte värdet på X2.

ANNONS

ANNONS: Klicka här för att köpa en andel i Powerplay-systemet - Andelar 50 kronor

7. Leksand - HV71 1
Med två starka vinster på resande fot under föregående vecka har Leksand tagit sig ur det djupaste hålet. Då underliggande siffror har sett bra ut, åtminstone i anfallszonen, har “Tjomme” manat till ett lugn bland fansen. Dubbla treor mot Brynäs och Växjö har gett LIF:s GM vatten på sin kvarn. HV71 stod ånyo för en blek öppningsrond hemma mot Rögle och låg under med två puckar när klockan klämtade. Två sena fullträffar innebar att smålänningarna åtminstone fick med sig en pinne. Mitt i allt mörker delgav HV positiva besked gällande Alnefelt som har tränat med laget i veckan. Ett Leksand som är på gång streckas först, men här snålar jag inte med tecken. 

8. Justin Kloos - André Petersson X

André Petersson bänkades mitt i HV71:s kvitteringsjakt borta mot Malmö och bojkottade sedan media efter förlusten. Den skarpa rightskytten verkar ha tagit petningen på rätt sätt – André var en av isens bästa spelare och stod för 1+1 i HV:s sudden-torsk mot Rögle. Justin Kloos toppar Leksands interna poängliga på 5+2 och står därtill på starka +5 i plus/minus-statistiken, trots dalaklubbens tröga start på säsongen. Jänkaren får mycket offensiv zontid och har precis som hans opponent ett vasst handledsskott. Bäst värde hittar vi som vanligt på krysset, tvåan är en spännande följeslagare då jag tror att den skulle rensa bland kupongerna. X2!     

Gehlins dunderspik: Luleå

Luleå har tagit över serieledningen och är ett av SHL:s formstarkaste gäng. Defensiven blir bättre för varje dag och mot ett trubbigt Växjö håller jag “Björnarna” som favorit. Spikettan gillas i Norrbotten. 

Gehlins skrällbud: Malmö

Malmö har plockat poäng i sex raka matcher och när spelare som Thomson och Salo visar vägen kan skåningarna slå samtliga lag i ligan. Jag höjer ett varningens finger för “Rödhökarna” i Karlstad.

ANNONS: Klicka här för att köpa en andel i Powerplay-systemet - Andelar 50 kronor

324 rader

1. Frölunda - Timrå 1x2
2. Färjestad - Malmö 1x2
3. Luleå - Växjö 1
4. Skellefteå - Brynäs 1x
5. Rögle - Örebro 1
6. Linköping - MoDo 1x2
7. Leksand - HV71 1x2
8. Justin Kloos - André Petersson x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.