HockeyNews
PLUS

Gehlin: Rönnbergs mannar vinner i Scandinavium

Artikelbild
ANNONS

Publicerad: Idag 09:23

FacebookXWhatsApp

Det blev full pott på gårdagens PP-kupong och 3 andelar fick dela på över 1400kr. Grattis till er.
Torsdagens Powerplay kommer lastat med en fulltalig omgång från den blågula högstaligan. Frölundas duell med Luleå går inte av för hackor, men visst smäller toppmötet i Västerbotten allra högst. Från den sistnämnda fighten ska vi även syna en målduell mellan Rickard Hugg och skyttekungen Oskar Steen. Nu åker vi!

ANNONS

Spelstopp: 18:59

ANNONS: Klicka här för att köpa en andel i Powerplay-systemet - Andelar 50 kronor

1. Frölunda - Luleå 1

I klassikermötet hemma mot Brynäs stod Luleå för ett historiskt bottennapp. Att gå på pumpen mot ett glödhett Brynäs är inget att skämmas för, men i lördags fungerade inget för Bulans gäng som bland annat bara mäktade med att skjuta åtta(!) skott på mål. Frölunda har också haft problem med målskyttet. Göteborgarna tillhör emellertid ett av lagen som skapar allra mest, även om de blev nollade av Växjö senast (0-1). Med David Edstrom tillbaka i spel kan Rönnberg ställa upp med en näst intill intakt forwardssida och i Scandinavium har VF vunnit fem av sex tillställningar denna säsong. Ettan står på egna ben!

2. Brynäs - HV71 1

Känslan är bestående – Brynäs är ett lag som ska kunna vara med och utmana om en topp 6-plats. Nykomlingen fick med sig fem av sex poäng från bortamatcherna mot Skellefteå och Luleå, där en solid defensiv lade grunden för segrarna. Få andra, om ens något, SHL-gäng kan mäta sig med Brynäs backsida och lagom till torsdagens match är dessutom Christian Djoos redo att göra säsongsdebut. Positiva nyheter kablades även ut av HV71 häromdagen. Joona Luoto närmar sig speldugligt skick och finns eventuellt med på bussen upp till Gävle. En BIF-vinst ligger såklart närmast till hands men när ettan sträckas till skyn vill jag ändå få med garderingar. 

ANNONS

3. Örebro - Växjö 1

Vi lär knappast få bevittna en klang- och jubelföreställning i Behrn Arena denna torsdag. Växjö kommer från en stabil 1-0-seger hemma mot Frölunda och är laget som har bäst xGA (förväntade insläppta mål). Niklas Eriksson har i sin tur fått ordning på Örebros försvarsspel och som sista utpost har närkningarna ligans just nu bästa målvakt, Jonas Arntzen. Norrbaggen har stulit ett antal poäng helt på egen hand. Offensivt har Örebro förlitat sig på förstakedjan med Karlkvist och company. Med den tidigare Lakers-centern, Kalle Kossila, in i truppen hoppas ÖHK på poängmässig leverans från åtminstone ytterligare en enhet. Hemmafördelen får mig att blicka mot ettan först och främst. 1X lämpar sig som lösning.

ANNONS: Klicka här för att köpa en andel i Powerplay-systemet - Andelar 50 kronor

4. MoDo - Rögle 2

MoDo har spottat upp sig mot slutet och dessutom fått utdelning i form av poäng. Ångermanlänningarna knep en pinne i målkalaset borta mot Linköping och la häromsistens beslag på hela potten när Skellefteå gästade. Den hårt kritiserade backen David Rundblad gick i bräschen, såväl framåt som bakåt. I takt med att fler spelare återvänt från rehabstugan har Rögle börjat röra på sig i nordlig riktning. Det var aldrig något snack om saken när skåningarna monterade ned Linköping i lördags (4-1). De grönvitas solida defensiv imponerar betydligt mer än MoDo:s dito, vilket får mig att inleda med tvåan. Garderingar välkomnas.

ANNONS

5. Timrå - Malmö 1

Timrå klagade säkerligen inte över att det var spelledigt i tisdags. Medelpadingarna kom endast till spel med fyra ordinarie backar mot HV71 i lördags – Eronen, Nässén, Forsmark och Svensson loggade mycket istid och spelade vartannat byte i den sista perioden när TIK höll undan och vann med 3-2 efter Wedins dubbla påsar. Dahlén saknades mot både HV och Frölunda, men är nu redo att snöra på sig skridskorna igen. Backsidan är dock ett frågetecken och som procenten fördelas råder det garderingstvång i SCA Arena. Malmö har trots allt säkrat poäng i tre av de fyra senaste bortamatcherna. 

6. Leksand - Linköping X

Två lag som sliter hårt för att hitta en jämnare nivå drabbar samman i Tegera Arena. Med tre raka bortavinster i ryggen tycks Leksand ha funnit något utanför Dalarna. 3-1-segern i Karlstad var så gott som en fulländad prestation där junior-keepern Marcus Gidlöf fick strålande hjälp av sina utespelare. Slarvigt spel med pucken och tre raka förluster framför de vitblå fansen är dock alarmerande. Jag har svårt att få kläm på Linköping. Östmans lejon blandar höga toppar med riktigt djupa dalar och saknar struktur i spelet, framförallt defensivt. 3-4 efter sudden mot Skellefteå var åtminstone ett steg i rätt riktning jämfört med insatserna mot MoDo och framförallt Rögle. Östgötarnas spets med Shore, Rattie, Kovács och stekheta Ljungh ska dock inte underskattas. Rulla ut heltäckningsmattan!

ANNONS

ANNONS: Klicka här för att köpa en andel i Powerplay-systemet - Andelar 50 kronor

7. Skellefteå - Färjestad 1

Ett ostadigt målvaktsspel har ofta satt käppar i hjulen för Färjestad den här säsongen. Max Lagacé går dock inte att beskylla för förlusten hemma mot Leksand senast. Värmlänningarnas normalt sett vassa offensiv stängdes ned på ett föredömligt vis av masarna som vann rättvist med 3-1 i Löfbergs Arena. FBK har torskat fyra av de fem senaste matcherna i SHL och riskerar att stöta på patrull i Västerbotten. Efter några halvdana presentationer var Skellefteå tillbaka på rätt köl i den tuffa bortamatchen mot Linköping. 4-3-vinsten efter straffar satt visserligen långt inne, men SAIK hade bättre koll på spelet med puck och var dessutom distinkta i skottsektorn. På denna kluriga kupong är ettan en vettig spik upp till 45 procent. 

8. Rickard Hugg - Oskar Steen X

Rickard Hugg noterades för en passningspoäng när Skellefteå bortaslog Linköping i tisdags. Sju pinnar varav fyra fullträffar är ett godkänt facit, men inte så mycket mer då Robban Ohlsson garanterat har högre krav på 25-åringen. Oskar Steen har i sin tur varit seriens målfarligaste spelare med sina tio fullträffar. Med Kellman tillbaka från sjuksängen lär den tidigare Boston-forwarden flyttas tillbaka ut på en kant, något som minskar hans chanser till att måla på nytt. Tvåan kombinerat med en SAIK-seger skulle trissa upp utdelningen rejält – X2!

Gehlins dunderspik: Frölunda

Frölunda är dels hemmastarka och har dessutom de underliggande siffrorna på sin sida. Luleå gjorde en plattmatch mot Brynäs får återigen bita i ditt sura äpplet.

Gehlins skrällbud: Linköping

Leksand har inte rosat marknaden i den egna borgen och allt över 45 procent på ettan får mig att rygga tillbaka. Linköping har de verktyg som krävs för att vinna i Dalarna.

ANNONS: Klicka här för att köpa en andel i Powerplay-systemet - Andelar 50 kronor

324 rader

1. Frölunda - Luleå 1

2. Brynäs - HV71 1x2

3. Örebro - Växjö 1x

4. MoDo - Rögle 1x2

5. Timrå - Malmö 1x2 

6. Leksand - Linköping 1x2

7. Skellefteå - Färjestad 1

8. R.Hugg - O.Steen x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.