HockeyNews
PLUS

Gehlin: Östersund skräller på hemmaplan

Artikelbild
ANNONS

Publicerad: Idag 09:31

FacebookXWhatsApp

Den hockeyallsvenska Superfredagen är åter här! Västerås - AIK inleder spektaklet vid 18-snåret och drygt två timmar senare släpps trissan på Hovet där Djurgården och Löven brakar samman. Däremellan ska ytterligare fyra HA-matcher avhandlas på den spetsade PP-kupongen (250k extra), vars målgång sker i Hockeyettan. Åtta rätt på onsdagens bong ska följas upp på bästa möjliga sätt!

ANNONS

Spelstopp: 17:59

ANNONS: Klicka här för att köpa en andel i Powerplay-systemet - Andelar 50 kronor

1. Västerås - AIK 1

Eric Karlsson fick en smakstart på sejouren som interimcoach i Västerås. Karlsson, som har Vimmerby som moderklubb, stod i det vinnande båset i VBO Arena när VIK vann med 2-1. Någon bländande spelmässig insats låg inte bakom trepoängaren. “Gurkorna” gjorde båda målen i powerplay medan Vimmerby skapade fler lägen i 5 vs 5. Korhonen storspelade på linjen och nu blir finländarens huvudsakliga uppgift att stoppa Scott Pooley. AIK:s fixstjärna och puckmotaren Stålberg var två av få gnagare som kom upp i nivå mot Östersund där stockholmarna hade flax som löste tre pinnar (2-1). Fitzgerald är fortfarande out hos gästerna som får oförtjänt mycket kärlek av tipparna. Dra från vänster och snåla inte med bläck!

2. Djurgården - Björklöven 2

Björklöven stod inte alls att känna igen i den första perioden borta mot Oskarshamn. 0-2-underläget kunde ha varit betydligt större om inte Voutilainen hade stått på huvudet. Löven spelade sedermera upp sig, svårt att inte göra det förvisso, och var i mitten av tredje nära att utjämna till 3-3. Det blev slutligen 2-5 i baken för Umeålaget som nu tar sig an nästa kluriga utmaning. Sett till Djurgårdens underliggande siffror är deras rådande femteplats aningen missvisande och “Järnkaminerna” stod för en rakt igenom bra match när Mora tvålades dit med 4-2. Jag räknar med att få se ett påkopplat Löven från start och håller Hellkvists gäng som knapp favorit på Hovet. Den lågt streckade ettan agerar stödhjul. 

ANNONS

3. Mora - Tingsryd 1

Det är uppenbart att Mora inte har hunnit repa sig efter 0-11-debaclet i Umeå. En tung hemmatorsk mot Kalmar följdes upp av en medioker insats på Hovet där 2-4 i ändalykten mot Djurgården var rättmätiga siffror. Johan Perssons otroliga handledare var minst sagt läcker, men betydde likväl inte ett smack. Ture Linden blev hårt tacklad, tvingades uppsöka sjukhus och är borta på obestämd tid. Tingsryd stred tappert hemma mot Södertälje och fick lön för mödan i form av en pinne. Bortaspelet har visserligen inte varit TAIF:s melodi, men samtidigt går det inte att förbise värdet som uppenbarar sig på högerflanken. 1X2 och knalljobb!

ANNONS: Klicka här för att köpa en andel i Powerplay-systemet - Andelar 50 kronor

4. Almtuna - Vimmerby 1

Under Robert Kimbys ledning var försvarsspelet Almtunas adelsmärke. Upptakten på årets säsong har däremot varit svajig, men i de senaste fighterna har det gått att känna igen upplänningarna. En stark defensiv och en stekhet Anton Klint såg till att AIS fick med sig dubbla pinnar hem från Liljas Arena (2-1). Vimmerby har radat upp förluster på hemmais, utan att för den delen vara utspelade. 1-2 mot Västerås föregicks av en stabil insats, där avsaknaden av udd återigen gjorde sig påmind. VH:s bortafacit innehåller blodröda siffror och här gillar jag spikettan skarpt upp till 55 procent.  

ANNONS

5. Östersund - BIK Karlskoga 1

Östersund tvingades addera ytterligare en förlust till kontot när AIK var på besök i onsdags (1-2). Spelmässigt gjorde jämtarna antagligen säsongens bästa insats och det hade inte varit orättvist med omvända slutsiffror. Videll fick äntligen hänga en påse i powerplay och MoDo-lånen Jacobsson/Norén tog för sig per omgående. Karlskoga fortsätter att övertyga på mig och “femettan” hemma mot uppstickaren Kalmar var ett rejält statement av Bikarna som inte oväntat blir stenhårt ansatta av det svenska folket. Alla tecken och injobb av 1X är rätt väg att gå!

6. Södertälje - Oskarshamn 1

När formstarke Egor Polin och Daniel Norbe ordnade fram en tvåmålsledning i Dackehallen var det som att Södertälje räknade in tre pinnar, och hade denna dust i tankarna. Det kostade en poäng (3-2 efter sudden) och nu kommer det att krävas en bättre insats över 60 minuter. Oskarshamn är seriens hetaste lag och kommer närmast från en seger mot Löven inför ett fullsatt Be-Ge Hockey Center. Offensiven glöder och de inledande 20 minuterna kan vara den bästa perioden som något lag har presterat i HA denna säsong. Därefter var det Löven för hela pengen och jag är fortfarande tveksam till Okets defensiv där Landén och Burströms tjänster saknas. ”Gubben” ramar in detta toppmöte – etta-tvåa!

ANNONS

ANNONS: Klicka här för att köpa en andel i Powerplay-systemet - Andelar 50 kronor

7. Halmstad - Karlskrona 1

Att Halmstad och Karlskrona kommer att spela Allettan efter jul kan vi slå fast. De tillsammans med Troja ser ut att göra upp om seriesegern, såvida inte upphaussade Västervik trycker plattan i mattan. KHK tilldelades säsongens första käftsmäll i och med 2-5 borta mot Troja där ”Skalbaggarna” släppte in fyra raka kassar i den tredje perioden. Lite oväntat med tanke på hur pass solida man varit framför Malmqvist i buren. Utöver torsken mot just KHK har Halmstad gjort rent hus i den södra Ettan och hemma i Halland är Hammers svårstoppade. Dra från vänster och så långt degen räcker.

8. Mariestad - Tranås 1

Med en match tillgodo på serieledande Borås har Mariestad chansen att kliva upp på samma poäng som boråsarna i händelse av en trepoängare hemma mot Tranås. Boisarna har tampats med flera skador under säsongen, men i sudden-torsken borta mot Dalen kunde Ronny Helander ställa starkast möjliga lag på isen. Det räckte visserligen inte till en trea i Norrahammar, men det fanns godbitar i spelet och i den egna rinken har västgötarna en stor möjlighet att hoppa tillbaka på vinnarspåret. Tranås har gått på pumpen i två raka matcher bortom Stiga Arena och tvingas dessutom klara sig utan spetsförvärvet, Söder Dietz Larsen (avstängd). Spiketta! 

Gehlins dunderspik: Mariestad

Mariestad har hugg på förstaplatsen i den västra Ettan och tror att de gör jobbet mot bortasvaga Tranås som saknar avstängde Dietz-Larsen. 

Gehlins skrällbud: Östersund

Östersund har gjort några hyggliga insatser mot slutet och var värda ett bättre öde hemma mot AIK senast. MoDo-lånen övertygar och när Karlskoga övervärderas är 1X nödvändiga inslag.

ANNONS: Klicka här för att köpa en andel i Powerplay-systemet - Andelar 50 kronor

324 rader

1. Västerås - AIK 1x2

2. Djurgården - Björklöven 12

3. Mora - Tingsryd 1x2

4. Almtuna - Vimmerby 1

5. Östersund - Karlskoga 1x2

6. Södertälje - Oskarshamn 12

7. Halmstad - Karlskrona 1x2

8. Mariestad - Tranås 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.