HockeyNews
PLUS

Gehlin: Målrikt på kupongens enda SHL-match

Artikelbild
ANNONS

Publicerad: Idag 08:57

FacebookXWhatsApp

Kvällens enda SHL-möte mellan Linköping och Skellefteå frontar tisdagens Powerplay. Båda lagen är i stort behov av en seger och spåkulan siar om en underhållande och målrik kamp i Saab Arena. Kupongen rullar sedan vidare med drabbningar från Schweiz, Tyskland och Danmark. Häng med!

ANNONS

Spelstopp: 18:59

ANNONS: Klicka här för att köpa en andel i Powerplay-systemet - Andelar 50 kronor

1. Linköping - Skellefteå 2

Tre omgångar har spelats sedan dessa gäng tog en trepoängare i SHL och prestationerna har varit växlande. Framförallt för Linköping som sett över 60 minuter bara har gjort en riktigt bra match denna säsong. Det var faktiskt i Skellefteå Kraft Arena där “Cluben” höll i taktpinnen från start och vann med 4-1. Därefter har östgötarna vunnit och torskat om vartannat och precis som i fjol har det varit svängdörrar bakåt. SAIK kommer i sin tur från två mediokra dagsverken mot Brynäs och MoDo. Brandsegg-Nygård väntar alltjämt på första fullträffen i SHL och jag blir inte förvånad om den kommer i Saab Arena. Etta-tvåa är en vettig lösning i en duell som torde innehålla en hel del nätrassel.

2. ZSC Lions - Biel X

I schweiziska NL har Biel börjat röra på sig i nordlig riktning efter en knackig inledning på säsongen. Lördagens knappa viktora hemma mot Davos (2-1) innebär att Lias Andersson med vänner har fått segerjubla i fyra raka fighter. Den tidigare Los Angeles-centern bidrog med en passningspoäng och står noterad för fyra pinnar på de senaste tre matcherna. ZSC återfinns föga förvånande i toppen av tabellen och de regerande mästarna är tveklöst laget att slå även denna säsong. “Lejonen” har dock endast löst tre segrar under ordinarie tid av sju möjliga på hemmais och när ettan skjuter i höjden vill jag få med den lågt streckade högersidan. 1X2!

ANNONS

3. Ajoie - Fribourg 2

Ajoie har bara fått med sig fyra poäng av 39 möjliga efter 13 omgångar. Ett facit som fått klubben att agera genom att sparka huvudtränaren Christian Wohlwend. Sportchefen Julien Vauclair figurerar som coach medan man letar en ny tränare. Fribourg är ligans stora negativa besvikelse så långt. Ett snitt på strax norr om en pinne per match är såklart inte godkänt för Sörensen, Wallmark och company. En låg skottprocent kombinerat med låg räddningsprocent brukar sällan vara goda nyheter, samtidigt är det poster som brukar jämna ut sig med tiden. Med hänsyn till värdet och Fribourgs klappkassa bortaspel bör favorittvåan garderas. Krysset är minimum!

ANNONS: Klicka här för att köpa en andel i Powerplay-systemet - Andelar 50 kronor

4. Lugano - Zug 1

Det fortsätter att gå troll i grejerna för Lugano när det vankas spel bortom Cornér Arenas trygga vrå. De svartvita nollades av Fribourg häromsistens och fick dessförinnan spö av ärkerivalen Ambrì-Piotta. Hemmavid faller däremot Arcobello och hans kamrater nästan aldrig ur ramen. Faktum är att Lugano är ensamma om att ha säkrat idel trepoängare med fansen i ryggen. Zugs siffror på resande skridsko är inte heller något att hänga i granen. “Tjurarna” var dock en hårsmån från att lugga poäng av ZSC Lions i helgen och ser spelmässigt ut att vara på rätt köl efter en svag start. Tappet av Künzle (avstängd) svider såklart, men samtidigt har HCL frågetecken för Zohornas medverkan. Jag inleder i väst och garderar så långt stålarna räcker. 

ANNONS

5. Rapperswil - Ambrì 1

En stark andra period kombinerat med Melvin Nyffelers målvaktsspel såg till att Rapperswil kunde säkra tre poäng hemma mot Bern (2-1). Stefan Hedlunds manskap är därmed ny trea i den vansinnigt tighta tabellen. Malte Strömwall, som i fjol gjorde stor succé i SHL med Frölunda, snittar strax under en pinne per match. Jesse Virtanen och Tim Heed ligger etta respektive tvåa i backarnas poängliga och innehar samma positioner i Ambrìs interna poängliga. Det osar däremot inte samma klass om forwardssidan hos gästerna som får finna sig att slå från ett tydligt underläge i St.Galler Kantonalbank Arena. Spiketta!      

6. Eisbären - Wolfsburg 1

Över till Tyskland där Eisbären ämnar att ta tillbaka serieledningen i DEL. "Isbjörnarna” tappade en poäng mot Wolfsburg i söndags (4-3 efter sudden) och petades samtidigt ned från tronen av Ingolstadt. Nu väntar ett returmöte i den tyska huvudstaden där Eisbären bara torskat en gång på de senaste 14 fighterna, CHL inkluderat. I spelet fem mot fem var dock berlinarna spelmässigt underlägsna Grizzlys och utan Ty Ronnings dubbla PP-strutar hade Eisbären tvingats lämna Eis Arena tomhänta. När ettan streckas till skyn rullar jag ut heltäckningsmattan per omgående.

ANNONS

ANNONS: Klicka här för att köpa en andel i Powerplay-systemet - Andelar 50 kronor

7. Odense - Herning X

Det mesta är sig likt i den danska ligan. Aalborg hittas längst upp i tabellen medan Rödovre i vanlig ordning sladdar efter. Att Odense och Herning skulle husera på den övre hyllan var också ganska väntat. Hemmahörande Bulldogs formpil pekar däremot åt fel håll efter tre förluster sista fyra matcherna. Herning gick en tuff holmgång mot serieledande Aalborg i fredags. “Rävarna” kom tillbaka från både 2-3 och 3-4, men fick slutligen ge sig efter ett sent avgörande av “Piraternas” Julian Jakobsen. En mentalt jobbig förlust för Blue Fox som månne sitter i fortfarande. Jag vågar inte ta ställning i denna svårsiade match – 1X2.  

8. Rungsted - Sönderjyske 2

Sjätteplacerade Rungsted har motsvarat de förväntningar som fanns på laget inför säsongen, även om 2-3 i baken mot Frederikshavn var en missräkning. Det finns betydligt mer att önska av Sönderjyske som hittas först på plats nummer fem i ordningen. De regerande mästarna har uppenbarligen inte klarat av att hantera ligaspel kombinerat med spel i CHL. Vojens-klubben hade som väntat inget att göra i det europeiska finrummet och kan nu lägga allt fokus på Metal Ligaen. Mattias Pettersson är en klassmålvakt på denna nivå och i de främre leden har Löven-förvärvet Alexander Wiklund varvat igång motorn. Upp till 50-strecket står tvåan stadigt på egna ben.

Gehlins dunderspik: Rapperswil

Rapperswil är solida på hemmais och har dessutom ett tryggt grundspel att falla tillbaka på om det blåser kalla vindar. Ambrì har historiskt sett haft svårt att hävda sig på resande tass och slår ur underläge här.

Gehlins skrällbud: Biel

Biel har en matchvinnare mellan stolparna i Harri Säteri som kan stjäla poäng på egen hand. ZSC Lions har knappast radat upp trepoängare och förtjänar inte denna skyhöga procent.

ANNONS: Klicka här för att köpa en andel i Powerplay-systemet - Andelar 50 kronor

324 rader

1. Linköping - Skellefteå 12

2. ZSC Lions - Biel 1x2

3. Ajoie - Fribourg 1x2

4. Lugano - Zug 1x2

5. Rapperswil - Ambrì 1

6. Eisbären - Wolfsburg 12

7. Odense - Herning 1x2

8. Rungsted - Sönderjyske 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.