HockeyNews
PLUS

Gehlin: Malmö fixar hög utdelning

Artikelbild
ANNONS

Publicerad: Idag 09:15

FacebookXWhatsApp

Det blev åtta rätt på torsdagens system, tyvärr blev utdelningen av det klenaste laget då samtliga favoriter utom Luleå pallade för trycket. SHL står återigen för majoriteten av konfekten då det har blivit dags att hälsa lördagspåsen välkommen. Jag ser inte hur Färjestad ska gå på en mina i Jönköping, däremot är Skellefteå och Frölunda inga favoriter att hålla i handen. Notera att den första duellen i NHL:s back to back-möte inte har lirats nära denna text går i tryck. Nu kör vi!

ANNONS

Spelstopp: 15:14

ANNONS: Klicka här för att köpa en andel i Powerplay-systemet - Andelar 50 kronor

1. Skellefteå - Linköping X

Linköping var snabbt ut ur startblocken i torsdags när Färjestad var på besök i Saab Arena. Östgötarna utnyttjade dock inte övertaget, istället small det två gånger i baken. Den andra akten påminde i stora drag om den första, spelmässigt var det jämnt men serieledarna var skoningslösa framför en maktlös Heljanko i LHC-buren. 2-6 speglade inte matchbilden, samtidigt kan inte Östmans lejon agera så tamt i närkamperna om de ska få med sig något hem från Västerbotten. Skellefteå var om möjligt ännu dödligare när lägena uppkom hemma mot Leksand (6-3). Robban Ohlsson var inte nöjd med spelet och inte kan väl SAIK förlita sig på individuell excellence för jämnan? Över 65 prolle på ettan förpliktigar en heltäckt bricka!

2. HV71 - Färjestad 2

Det fortsätter att grina riktigt illa för HV71, som 2-0 och 3-1 till 3-5 borta mot Örebro. Inte nog med det så utgick Hugo Fransson skadad i samband med Noah Steens tackling. Statusen på backtalangen är oklar i skrivande stund, men vill det sig illa riskerar HV att sakna tre tilltänkta topp 6-backar mot Färjestad. Även forwardssidan är brandskattad. Blomqvists gäng var stundom utspelade i Närke häromkvällen och även fast Färjestad har dragit ned på intensiteten ser jag inte hur hemmalaget ska orka hålla emot när Steen, Tomásek, Lodin, Nygård och övriga FBK-stjärnor sätter fart på trissan. Det finns bättre skrällmöjligheter på annat håll. Tvåa!

ANNONS

3. Växjö - Brynäs 1

Växjö har varit osedvanligt ojämna under säsongsupptakten och kommer närmast från en 0-4-förlust borta mot Timrå. Lakers var en aning på efterkälken i den första perioden och blev hårt straffade av ett effektivt TIK som skrinnande ifrån till en 2-0-ledning och sedan stängde butiken. Chanser saknades inte och "Lakejerna" gick även segrande ur xG-kampen. En klen tröst givetvist, men det finns en hel del godbitar från matchen att plocka med för Jörgen Jönsson. I två perioder var Brynäs snäppet bättre än ett rejält skadedrabbat Rögle, och det räckte för att ro tre pinnar i land hemma i Gävle (2-1). Spelet fem mot fem lämnade emellertid mer att önska och i Vida Arena slår Kopacka och company ur underläge. 1X kirrar den gröna bocken.

ANNONS: Klicka här för att köpa en andel i Powerplay-systemet - Andelar 50 kronor

4. Frölunda - Malmö 2

Efter att ha stått för två extremt blöta insatser mot såväl Brynäs (3-5) som Örebro (1-4) reste Frölunda norröver med ett helt annat mindset. Göteborgarna bjöd inte på något skönspel, däremot hade man höjt tävlingsnivån markant och det räckte för att säkra tre pinnar i Hägglunds Arena mot ett krampaktigt MoDo (2-1). Tvåmålsskytten David Edstrom var matchens förgrundsfigur och bildade en intressant enhet ihop med Ruotsalainen och Cederqvist. Hemma i Scandinavium lär Rönnberg inte anamma samma destruktiva strategi, något som Malmös spetsiga finnar med Thomson, Ikonen och Haapala i spetsen kan komma att profitera på. Alla tecken!

ANNONS

5. Timrå - MoDo 1

Timrås tredje raka seger blev en dyrköpt sådan. Lukas Pilö fanns med i förarbetet till Eisenmengers tidiga ledningsmål, men åkte därefter på en otäck knäskada. Nu står det klart att Pilö blir borta i tre månader. En hård smäll för Timrå som redan har en av ligans tunnaste backbesättningar. Då även Tim Erixon är out vilar ett tungt ansvar på Svensson, Eronen och Forsmark. Den sistnämnde var ånyo briljant i 4-0-segern mot Lakers och i de främre leden har Pettersson och Landers formationer fått upp farten. MoDo inkasserade andra raka torsken i torsdags (1-2 mot Frölunda) och fick dessutom Jesper Olofsson skadad. Hemvändaren missar lördagens rivalmöte. Upp till 60-strecket blir mitt val att spika de formstarka värdarna.

6. Rögle - Luleå 2

Efter en modest inledande period i Malmö Arena gjorde Luleå 40 gedigna minuter och förtjänade mer än den pinne man fick med sig (2-3). Norrbottningarna noterade en högre xG än motståndet och sett till den sammanlagda xG:n (offensivt/defensivt) har endast Frölunda, Färjestad och Leksand bättre nuffror. 14 insläppta sista tre fighterna är däremot illavarslande för Bulans boys, men här får norrbottningarna en gyllene chans att hålla tätt bakåt. Utan Everberg, Zaar och Bristedt är Rögle extremt trubbiga framåt – skåningarna har blott petat in fem puckar sista fyra kamperna och står på fyra raka nederlag. Tvåan öppnar, men då jag spår att värdet lägger sig till vänster tar även 1X plats på mitt system.

ANNONS

ANNONS: Klicka här för att köpa en andel i Powerplay-systemet - Andelar 50 kronor

7. Leksand - Örebro 1

Mantas Armalis har haft en riktigt tung start på säsongen. Den litauiske keepern tvingades vittja nätet sex gånger i Skellefteå på endast 24 skott och sett till de underliggande siffrorna har Armalis varit ligans sämsta burväktare. Säsongen är med det sagt i sin linda och med bättre hjälp från backarna tror jag att LIF-keepern kan studsa tillbaka. Sett till det offensiva spelet – fem mot fem – har masarna skapat nog med lägen för att plocka fler poäng och när Örebro hälsar på tror jag på islossning för masarna. Närkelaget har övertygat under upptakten, inte minst offensivt där Patrik Karlkvist stundom haft lekstuga. Den tidigare IKO-snipern nätade dubbelt i vändningen mot HV71 (5-3) och har funnit en bra kemi med Puistola. Kan LIF hålla duon i skick är mycket vunnet och som procenten fördelas är 1X är bra lösning.

ANNONS

8. New Jersey - Buffalo 1

Den första fighten i denna back to back-duell spelas under fredagskvällen, ett par timmar efter att dessa rader satts på pränt. Hur det än går i Prag kommer New Jersey vara oddsfavoriter i returen, men samtidigt tenderar matcherna i Global Series att leva sina egna liv. Devils är rejält laddade efter fjolårets missräkning och med “Markan” i buren har “Djävlarna” äntligen en etablerad förstakeeper att luta sig emot. Ett par skador på backsidan oroar dock och på pappret är Buffalos försvarsuppställning strået vassare. Jag plitar ned ett-tvåan som utgång, ett tips som kan komma att revideras efter fredagens tillställning.

Gehlins dunderspik: Timrå

Timrå har dragit ned på den skyhöga pressen en smula. Medelpadingarna fick sig antagligen en tankeställare efter plumpen mot Färjestad. Det har givit resultat i form av trippla treor och när offensiven med Dahlén i spetsen levererar är TIK sylvassa. Det räcker gott för att bräcka ett för stunden uddlöst MoDo. Ettan

Gehlins skrällbud: Malmö

I Scandinavium har Malmö vunnit fyra gånger på fem försök sedan 2022 och med tanke på hur tröga Frölunda har sett ut i de två senaste hemmamatcherna är jag inte villig att hålla Roger i hand. X2 prioriteras i jakt på en större summa vid åtta rätt.

ANNONS: Klicka här för att köpa en andel i Powerplay-systemet - Andelar 50 kronor

324 rader

1. Skellefteå - Linköping 1x2

2. HV71 - Färjestad 2

3. Växjö - Brynäs  1x

4. Frölunda - Malmö 1x2

5. Timrå - MoDo 1

6. Rögle - Luleå 1x2

7. Leksand - Örebro 1x2

8. New Jersey - Buffalo 1 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.