HockeyNews
PLUS

Gehlin: Leksand är lördagens dunderspik

Artikelbild
ANNONS

Publicerad: Idag 08:26

FacebookXWhatsApp

Lördagen tillhandahåller ett Powerplay som uteslutande består av bataljer från det blågula finrummet. I Gävle andas det optimism efter Brynäs seger borta mot Örebro och dagen till ära gör gästrikarna premiär på hemmais. Mina spikförslag hämtas emellertid från Ö-vik och Luleå. I Norrbotten står en tidig seriefinal på menyn och en tillhörande målduell mellan Omark och Steen. På med bältet så åker vi!

ANNONS

Spelstopp: 15:14

ANNONS: Klicka här för att köpa en andel i Powerplay-systemet - Andelar 50 kronor

1. Brynäs - Frölunda 1

Brynäs premiär borta mot Linköping slutade visserligen med en uddamåls-torsk i en jämn tillställning, men det var mycket som var positivt trots nederlaget. Jack Kopacka visade per omgående att hans kvaliteter även håller i SHL, transatlanten gjorde både mål och assist mot Cluben och var tillsammans med debuterande Charlie D’Astous isens bästa spelare i torsdags när BIF enkelt lade Örebro på rygg (3-0). Frölunda gick ner sig några hack i prestationen hemma mot HV71, men vann likväl med 3-1. Mycket tack vare lagets vassa powerplay. Det är inget snack om att VF blir att räkna med i år, men till procent norr om 45 är jag inte beredd att hålla Rönnberg i handen. Det är inte otänkbart att gästerna roterar in SHL-debutanten Normann i kassen. Hela upp och jobba in 1X!

2. Timrå - Rögle 1

Timrås hetlevrade tränare Olli Jokinen var fly förbannad efter timråiternas usla insats borta mot Färjestad. Medelpadingarna var aldrig nära att hota ett framåtlutat FBK och 1-4 i baken var siffror i underkant. Tim Juel stod för ett koppel av vassa parader och visade därmed att han inte tänker lägga sig platt i kampen om förstaspaden. Med ett par ispass i benen, och säkert en och annan hårtork från Jokinen, tror jag att vi får se ett helt annat Timrå i SCA Arena. Rögle fick sina fiskar varma mot Leksand senast och är alltjämt tyngda av jobbiga skador, däribland på Zaar och Everberg. Hemmafördelen får vågskålen att tippa över till vänster och stannar ettan runt 40-45 procent så svingar jag med spikklubban!

ANNONS

3. Örebro - Skellefteå 2

Örebro fick endast i väg 14 skott på mål hemma mot nykomlingen Brynäs och föll rättmätigt med tydliga 0-3. Arntzens spel på linjen höll närkingarnas chanser till poäng vid liv i nästan två perioder, sedan orkade inte ens Örebros skickliga slips stå pall. ÖHK:s djup på forwardssidan är illavarslande och Eriksson får hålla tummarna att Kossila-affären går i lås, och att finnen lyckas hålla sig skadefri. Skellefteå har tagit motsatt riktning efter plumpen mot Malmö i premiären. Trots skador på bärande balkar nollade västerbottningarna Växjö i torsdags och det tycks kvitta vilka lirare tränare Ohlsson ställer ut på isen. Såväl ledande spelare som oerfarna junisar levererar för de gulsvarta. Favorittvåan garderas enbart med hänsyn till spelvärdet.

ANNONS: Klicka här för att köpa en andel i Powerplay-systemet - Andelar 50 kronor

4. MoDo - Leksand 2

Leksand fick flera frågetecken uträtade då masarna bärgade säsongens första seger efter två tunga torskar i Göteborg och Luleå. Hrívik uträttade mer i den första perioden när LIF gick ifrån till 3-0, än vad slovaken hade åstadkommit på de inledande sex perioderna. När Rögle höll på att äta sig in i matchen skred Armalis till verket och spelade stort mellan stolparna. MoDo studsade även dem tillbaka efter deblacet borta mot Örebro. Jag tycker dock inte att 5-1 speglade matchbilden, trots att Malmö var helt under isen i den första perioden. Skönt såklart för MoDo, som bars fram av ett kokande Hägglunds Arena. Med jämna odds, och något lägre procent på Leksand, tilltalar tvåan mig mest. Fräck spik!

ANNONS

5. Malmö - Växjö 2

Det brukar nästan uteslutande bli jämna och tighta tillställningar när Växjö tampas med Skellefteå. Det var det dock inte när lagen mätte svärd i Västerbotten häromkvällen. Växjö stod på hälarna från första nedsläpp och lyckades ” aldrig matcha SAIK:s fart och intensitet. Det innebär att Jönssonligan nu har klivit på två minor efter premiärenvinsten mot HV71. Det är med det sagt sällsynt att Växjö kammar noll i tre raka bataljer och Malmö kommer från ett magplask uppe i Ö-vik mot MoDo. Lyckas Granberg och övriga VLH-backar få ned farten på firma Haapala/Ikonen är mycket vunnet. X2 känns som en sund lösning.  

6. Linköping - HV71 X

I fjol var det Marcus Högberg som allt för många gånger kastades till vargarna, i torsdags var det Christian Heljanko som lämnades vind för våg när Linköping spred puckar omkring sig. Det kom att straffa sig mot Luleå som segrade med 4-2 i Saab Arena. Passningsspelet och beslutsfattandet är två punkter som tränare Östman garanterat har tryckt på inför lördagens E4-derby. André Petersson adderades till HV71:s redan dryga skadelista inför resan till Göteborg. Trots det stod HV upp bra mot Frölunda, men flera onödiga utvisningar och två insläppta i boxplay blev förödande (1-3). Prestationen var ett steg i rätt riktning och när ettan skenar procentuellt åker alla tecken in på studs – 1X2!

ANNONS

ANNONS: Klicka här för att köpa en andel i Powerplay-systemet - Andelar 50 kronor

7. Luleå - Färjestad 1

Efter en svag försäsong har Luleå växlat upp i början av grundserien och vunnit tre raka matcher. Bromé ser ut att trivas som fisket i vattnet uppe i norr och mot slutet har även den finske trojkan med Levtchi, Nurmi och Koivistoinen levererat för ”Bulan”. I de bakre leden gör kulturbäraren Erik Gustafsson sin vana trogen få misstag. Nu kommer Gustafsson med vänner att testas rejält. Färjestad har ligans i särklass bästa forwardsuppsättning. Studenic sköt två pyts i 4-1-vinsten mot Timrå och med slovaken i gott slag har Mitell tre klasskedjor till sitt förfogande. Det blir något att bita i för ”Björnarna” som i egenskap av hemmalag får gälla som knapp favorit. Gärna alla tecken. 

8. Linus Omark - Oskar Steen X

Linus Omark noterade en assist i vinsten mot Linköping och står på tre pinnar efter lika många omgångar. Någon notorisk sniper är kanske inte Omark längre, om han nu någonsin har varit det. Som tur är finns det numera andra målspottare som bär den rödgula björnskruden. Oskar Steen sitter inne på ett stenhårt handledsskott, vilket han visade borta mot Växjö i tisdags. Mot robusta Lule kommer FBK-forwarden troligen inte att få nyttja bössan i den utsträckning han gärna vill. Det luktar oavgjort om denna duell och som kupongen ser ut i övrigt är krysset en strålande spik. 

Gehlins dunderspik: Leksand

Genom att montera ned Rögle visade Leksand att man inte är ett lag för botten av tabellen. I Ö-vik ser värdet ut att hamna på LIF och då är jag snabbt på plats med hammaren.

Gehlins skrällbud: HV71

HV71 lyckades störa Frölunda högt upp i banan och var en megaräddning signerad Lasse Johansson från att nypa en pinne. Jag räknar inte ut HV mot ett överhypat LHC.

ANNONS: Klicka här för att köpa en andel i Powerplay-systemet - Andelar 50 kronor

324 rader

1. Brynäs - Frölunda 1x2

2. Timrå - Rögle 1x

3. Örebro - Skellefteå 1x2

4. MoDo - Leksand 2

5. Malmö - Växjö x2

6. Linköping - HV71 1x2

7. Luleå - Färjestad 1x2

8. L.Omark - O.Steen X

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.