HockeyNews
PLUS

Gehlin: Färjestad singlas i Behrn Arena

Artikelbild
ANNONS

Publicerad: 12 oktober 2024

FacebookXWhatsApp

En fulltalig SHL-omgång ligger framför oss denna lördag. På dagens Powerplay sticker framförallt toppmötet från Medelpad och ångestmackan i Jönköping ut. Kan Rögle vinna mot HV71 och därmed lämna jumboplatsen? En hockeyallsvensk kamp syr ihop säcken. Mot åtta rätt!

ANNONS

Spelstopp: 15.14

ANNONS: Klicka här för att köpa en andel i Powerplay-systemet - Andelar 50 kronor

1. Växjö - Leksand 2

“Challe” och “Challe” fick många bra svar i Leksands seger i torsdagens Gävle/Dala-derby. Dalalaget fick äntligen näta i powerplay, att det var Peter Cehlárik som krutade in 3-2-pucken i den sista matchminuten var nog extra skönt. Efter en trevande inledning på säsongen har slovaken nätat i två raka matcher. Max Véronneau öppnade dessutom dennes målkonto för säsongen. Jakob Hellsten stod för en stabil insats i målet och den oprövade burväktaren kommer att få axla ett stort ansvar när Armalis återfinns på skadelistan. Masarnas offensiva siffror tillhör ligans bästa och när ojämna Lakers streckas till månen är det högersidan som lockar mest i Vida Arena. Alla tecken!    


2. Frölunda - Linköping 1

Enligt de underliggande siffrorna har Linköping skapat mycket i powerplay utan att få utdelning. När fem mot fem-spelet inte riktigt klaffade mot Timrå fick Klas Östmans se hans toppspelare leverera i numerärt överläge. Firma Shore-Kovács-Fantenberg hade lekstuga med en man mer på isen när östgötarna var hundraprocentiga i spelformen och vann med 5-2. “Cluben” stod dessförinnan för en plattmatch i Malmö och känslan är att LHC är extremt ojämna. Frölunda tog en meriterande skalp borta mot Färjestad där maratonmannen Max Friberg gick i bräschen och klockades in på dryga 26 minuter. Göteborgarna har visserligen frågetecken för defensivt skickliga Lasu, men jag håller likväl VF som favorit i Scandinavium. På denna knixiga bong gillas spikettan till runt 50-55 procent.

ANNONS


3. HV71 - Rögle 2

Genom att bänka André Petersson i den tredje perioden borta mot Malmö visade Anton Blomqvist att han minsann inte tänker lägga några fingrar emellan. HV71:s fixstjärna spelade endast tio minuter och noterades för -1 i plus/minus-statistiken när smålänningarna kammade noll i Malmö Arena (2-4). Det ska blir intressant att se om bänkningen fungerar som en väckarklocka för André, vars tjänster HV garanterat kommer att behöva i denna ångestmacka. Rögles förlust mot Skellefteå kan skåningarna lägga på oturskontot utan att behöva skämmas. Rögles defensiv ser klart bättre ut jämfört med HV71:s, något som kan bli en avgörande faktor i Jönköping. Strecka från höger och snåla inte med tecken!

ANNONS: Klicka här för att köpa en andel i Powerplay-systemet - Andelar 50 kronor


4. Brynäs - Malmö 1

Malmö är ett av ligans hetaste lag och reser upp till Gävle med dubbla trepoängare i ryggen. Nikola Pasic var matchens förgrundsfigur i 4-2 segern mot HV och kan behöva ta ett ännu större ansvar nu då skåningarna har frågetecken för Ikonens medverkan. Brynäs var värda ett bättre öde i Gävle/Dala-derbyt mot Leksand. Uddamålsförlusten speglade varken matchbild eller underliggande statistik. Spelmässigt är gästrikarna vid god vigör och min känsla är att hemmalaget får retroaktiv utdelning denna lördag. 1X räcker.

ANNONS


5. Timrå - Skellefteå 2

Michael Brandsegg-Nygård lyckades inte ta en tröja i Detroit och har nu återvänt till Västerbotten. Den norska supertalangen ser av allt att döma ut att ingå i lördagens matchtrupp när Skellefteå gästar Timrå. SAIK har redan ligans vassaste powerplay, och får nu in ännu ett hot i spelformen. Någon dans på rosor i Medelpad tror jag dock inte att det blir för SAIK. Timrå föll visserligen med klara 2-5 mot Linköping senast, men i spelet fem mot fem var Medelpad väl så bra, om inte bättre. Hållander och Dahlén är i strålande form och kan mycket väl sänka Skellefteå denna lördag. Jag inleder i öst och fortsätter hela vägen över.


6. Örebro - Färjestad 2

I torsdagens rivalmöte mot Frölunda drog Färjestad återigen på sig mängder med utvisningar. Största våldsverkaren var Marian Studenic vars armbågstackling på Nicklas Lasu kostade fem minuter på botbänken och sedermera två matchers avstängning. FBK kom tillbaka från både 0-2 och 1-3 och var bara sekunder från att bärga samtliga poäng i ”Kaffekokaren”. Jag tycker att värmlänningarna gjorde en habil insats fem mot fem medan boxplay och Claras målvaktsspel lämnade en del i övrigt att önska. Om Mitells vargar kan minska på antalet utvisningar bör de ha en stor möjlighet att gå vinnande ur striden i Behrn Arena. Inte ens Örebros storspelande målvakt Jonas Arntzen orkar stå emot här. Spiktvåa!

ANNONS

ANNONS: Klicka här för att köpa en andel i Powerplay-systemet - Andelar 50 kronor


7. MoDo - Luleå 2

MoDo sköt fem baljor på Malmö i den andra omgången och lika många när Leksand hälsade på i tredjerundan. Därefter har ångermanlänningarna nätat två gånger på fyra fighter och förlorat samtliga. Modoiterna skapade inte mycket av värde mot Växjö (1-3) och hemvändaren Jesper Olofsson är fortsatt ett frågetecken inför lördagens batalj med Luleå. Nurmi sköt säsongens sjätte fullträff och O’Neill noterades för två assist när norrbottningarna enkelt tillryggalade Örebro på hemmais med 3-1. LHF har fått ordning på defensiven och jag ser inte hur gästerna ska kunna ta stryk av ett MoDo som helt saknar självförtroende. X2 är en lösning med rensarpotential. 


8. AIK - Almtuna 1

Avslutningsvis tittar vi till en hockeyallsvensk match från huvudstaden. Allt tyder på att Almtuna kommer att få slåss i tabellens nedre regioner under hela säsongen. Något som har varit synonymt med upplänningarna är deras ramstarka defensiv och på sistone har spelet i egen zon sett bättre ut. Senast föll AIS med uddamålet mot Västerås och dessförinnan slogs Kalmar tillbaka med 3-2. AIK tycks vara på gång efter fyra vinster sista fem. Skenet kan dock bedra. Stockholmarna har haft ett behagligt spelschema och inte övertygat tillräckligt för att förtjäna detta massiva favoritskap. Jag täcker upp hela vägen och försöker jobba in X2.

Gehlins dunderspik: Färjestad

Även fast Färjestad tvingas avvara Studenic är värmlänningarnas trupp tillräckligt djup för att slå Örebro. Ett revanschsuget FBK spikas den höga procenten till trots.

Gehlins skrällbud: Leksand

Leksand har fina siffror att luta sig mot och mot Brynäs senast fick masarna igång viktiga spelare som Véronneau och Östman. Tvåan erbjuder strålande spelvärde och prioriteras i Småland.  

ANNONS: Klicka här för att köpa en andel i Powerplay-systemet - Andelar 50 kronor

324 rader

1. Växjö - Leksand 1x2

2. Frölunda - Linköping 1

3. HV71 - Rögle 1x2

4. Brynäs - Malmö 1x

5. Timrå - Skellefteå 1x2

6. Örebro - Färjestad 2

7. MoDo - Luleå x2

8. AIK - Almtuna 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.