HockeyNews
PLUS

Gehlin: Dunderspik i Frölundaborg

Anton Frölunda
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 09:19

FacebookXWhatsApp

En repris på vårens allsvenska kvartsfinal mellan Mora och AIK tar täten på onsdagens Powerplay. Ytterligare fem HA-fighter synas i sömmarna, däribland två Smålandsderbyn. Vi stannar sedan till i SDHL där en ensidig historia ligger i korten. Ett norrländskt derby från Hockeyettan rundar av kalaset. Häng med!

ANNONS

Spelstopp: 18:59

ANNONS: Klicka här för att köpa en andel i Powerplay-systemet - Andelar 50 kronor

1. Mora - AIK 1

Mora dominerade händelserna i premiären och avlossade inte mindre än 39 skott på mål, att jämföra med Östersunds 14 avslut på kassen. Masarna hade stora problem med målskyttet även i fjol, inte minst i slutspelet mot såväl AIK som Djurgården. Mot Östersund lyckades MIK med bedriften att inte få pucken i nät under en två minuter lång fem-mot-trea. Bortsett från den skrala effektiviteten fanns det inte mycket gnälla på i Moras spel, och jag tror att Hermanssons herrar hittar vinnarspåret nu. Gnagets insats i 08-derbyt mot SSK var inte mycket att hänga i granen och gästerna saknar fortfarande Daniel Ljungman. Muzito-Bagenda är visserligen åter från avstängning, men här får AIK spela andrafiol. Ettan singlas!

2. Södertälje - Nybro X

Bakom hypade Djurgården och Björklöven lurar ett i mina ögon mycket spännande Södertälje. Sportklubben har en homogen backsida, ett av seriens bästa målvaktspar och en bra bredd på forwardssidan. Spetsen är inte riktigt densamma som i fjol, men det finns en dokumenterat hög kapacitet hos gubbar som Sebastian Dyk och Nicolai Meyer. SSK var kvicka ur startblocken och tog rättvist samtliga tre pinnar borta mot AIK (4-2). Ett resultat som får tipparna att gå man ur huse på ettan i Scaniarinken. Nybro har en stark försäsong i ryggen, där man bland annat lade Södertälje på rygg, och som procenten fördelas är X2 givna inslag i jakt på utdelning.

ANNONS

3. Tingsryd - Oskarshamn 2

Mycket talar för att Tingsryd går en jobbig säsong till mötes. En tes som stärktes i och med TAIF:s dikeskörning borta mot Kalmar i premiären. 1-5 var kanske inte helt i paritet med matchbilden, men visst såg de grönvita spelarna små ut i samtliga delar av spelet. Oskarshamn å sin sida imponerade stort mot Djurgården och hade med ett bättre målvaktsspel troligen fått med sig samtliga poäng (4-5 efter straffar). Liam Hawel var ett av de nordamerikanska tillskotten som utmärkte sig, inte minst i IKO:s powerplay. Den troliga tvåan backas enkom upp med hänsyn till värdet.

ANNONS: Klicka här för att köpa en andel i Powerplay-systemet - Andelar 50 kronor

4. Västerås - Östersund 1

Jag tror att Karl Helmersson grämer sig lite över 3-5-förlusten borta mot Björklöven. Ett resultat som Västerås inte behöver skämmas för, men de var förtjänta av ett bättre öde. VIK vann skotten klart och skapade även fler heta chanser jämfört med Löven. Precis som i så många matcher i fjol sänktes ”Gurkorna” av individuella misstag. Det ska bli intressant att se hur detta spretiga VIK tar sig an utmaningen att kliva in som favorit . Östersund slog tillbaka Mora i fredags efter en stark defensiv insats. Något skönlir lär inte Videll och company bjuda på, men jag blir inte förvånad om jämtarna kontrar in ett par puckar. Inget lämnas inget åt slumpen i ABB Arena.

ANNONS

5. Vimmerby - Kalmar 2

Vimmerbys allra första allsvenska match fick ett sagolikt slut. Kulturbäraren tillika den egna produkten, Jakob Karlsson, drog upp den avgörande straffen i krysset bakom Tex Williamsson i Nybro-kassen (4-3). Det var dock ingen högkalibrig match och VH är i grunden ett lag som i huvudsak består av skickliga Ettan-lirare. Hos Kalmar stämde däremot det mesta i femettan mot Tingsryd. Jacob Crespin fick en bra start och visade att han tänker utmana Blake Pietila om förstaspaden. Dessutom visade Trevor Cosgrove fina tendenser från sin backplats. Högerfattning anammas!

6. Björklöven - Almtuna 1

Marcus Nilsson visade per omgående att han blir att räkna med i den absoluta toppen av Hockeyallsvenskans poängliga. Med tanke på skickligheten som “Lilliz” besitter går det inte att ge honom så mycket tid och rum som Västerås gjorde i premiären. Som lag blev jag inte alls impad av Löven. Passningsspelet stämde inte för fem öre och trots 5-3-segern var västerbottningarna oftast skäret efter ett överraskande bra VIK. Almtuna stod upp på ett bra sätt borta mot Karlskoga trots 2-4 i baken och i Lövens hemmaborg grejade AIS poäng vid båda besöken i fjol. Jag helgarderar och håller en tumme för en bortaknall!

ANNONS

ANNONS: Klicka här för att köpa en andel i Powerplay-systemet - Andelar 50 kronor

7. Frölunda - Linköping 1

SDHL bjuder på ett toppmöte under onsdagskvällen när trean Frölunda tar emot fyran Linköping. När jag tittar i spåkulan ser jag dock bara värdinnorna som ett topplag när grundserien summeras. Linköping har haft ett förhoppningsvis lätt spelschema och kommer närmast från två raka vinster mot ett uddlöst Djurgården. Frölunda visade mästartakter i 3-1-segern borta mot guldfavoriten Luleå. Inte ens LHC:s målvaktstalang Ebba Svensson Träff förmår att stå emot när VF:s förstakedja växlar upp. Given spiketta i Frölundaborg.

8. Piteå - Boden 2

Vi stänger godisbutiken denna lill-lördag med ett rafflande derby från Hockeyettan Norra. När de bittra rivalerna Piteå och Boden drabbar samman brukar det smälla duktigt i plexit och jag räknar kallt med att kvällens fight inte blir något undantag. Båda lagen har stuvat om rejält i såväl spelartrupp som i ledartrojkan. I PHC är tappet av Mikael Aaro (numera sportchef i Nybro) blytungt och paltfolket har därtill blivit av med flertalet gubbar som var tongivande i fjol. Boden är alltjämt storebror och får mitt förhandstips. Om krysset streckas norr om 25 procent är vänstertecknet ett bra komplement – etta-tvåa!

ANNONS

Gehlins dunderspik: Frölunda

Linköping hade inte en sportmössa mot Luleå i den andra SDHL-omgången och ställs härnäst mot Frölunda, som i sin tur tvålade till Luleå på bortais. Styrkeskillnaderna mellan lagen är påtagliga och ettan bankas in i Frölundaborg.

Gehlins skrällbud: Nybro

Nybro kom inte upp i normal standard mot en högt flygande nykomling i Vimmerby. Kvalitén finns hos Vikings, något Samuelssons gäng stundom visade senast, även om det bara räckte till en pinne. Den undervärderade tvåan måste med!

ANNONS: Klicka här för att köpa en andel i Powerplay-systemet - Andelar 50 kronor

324 rader

  1. Mora - AIK 1

  2. Södertälje - Nybro 1x2

  3. Tingsryd - Oskarshamn 1x2

  4. Västerås - Östersund 1x2

  5. Vimmerby - Kalmar x2

  6. Björklöven - Almtuna 1x2

  7. Frölunda - Linköping 1

  8. Piteå - Boden 12

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.