HockeyNews
PLUS

Gehlin: Djurgården spikas på kvällens Powerplay

Artikelbild
ANNONS

Publicerad: 11 oktober 2024

FacebookXWhatsApp

Svenska Spel har adderat en kvarts mille extra till potten på fredagens helsvenska Powerplay. Sex hockeyallsvenska duster utgör ryggraden, där Löven - SSK och DIF - Kalmar får anses vara höjdpunkterna. Två kamper från Hockeyettan tar detta in över mållinjen. Nu kör vi!

ANNONS

Spelstopp: 18.59

ANNONS: Klicka här för att köpa en andel i Powerplay-systemet - Andelar 50 kronor

1. BIK Karlskoga - Södertälje 1

Vi inleder med kupongens absoluta höjdare – toppfighten från Nobelhallen! Efter fem inledande vinster tilldelades Karlskoga en stjärnsmäll i form av 1-7 borta mot Björklöven. Ett uppvaknande minst sagt och försvarsspelet såg mycket bättre ut mot ett potent Oskarshamn, även om BIK fick nöja sig med en pinne på östkusten. Egor Polins zorro-avgörande var den stora snackisen efter Södertäljes skalp mot Djurgården. Ynglingen inledde som extraforward, men lirade i en ordinarie kedja från starten av tredje och på torsdagens träning ingick han i en enhet med Pitkänen och Harlestam. Årets upplaga av SSK är bevisligen svårslaget, men de som är kvar från i fjol har inte glömt BIK:s svepning i kvarten. Måla från väst och så långt färgen räcker.


2. Djurgården - Kalmar 1

Det blev ett hett och underhållande rivalmöte när Södertälje tog emot Djurgården i Scaniarinken. “Mini-Fimpen” Eklund noterades för 1+1 och imponerande framför de scouter som hade bänkat sig för att kika på honom och Anton Frondell. Med ett bättre målvaktsspel från Andrén hade DIF plockat samtliga poäng, istället fick Kimbys killar se SSK:s Egor Polin zorra in 4-3-målet i sudden. Kalmar körde över Östersund, även om segersiffrorna “bara” skrevs till 3-1, och är ny tabelltrea. Imponerande såklart och jag tycker att oddset på gästerna (4,80 i skrivande stund) är i högsta laget. Samtidigt finns det en risk att procenten på tvåan drar iväg med tanke på Kalmars flygande start. DIF ska trots allt vara numret större och kan ettan fås till runt 60 procent är det läge att nyttja spikpistolen på Hovet.

ANNONS

ANNONS: Klicka här för att köpa en andel i Powerplay-systemet - Andelar 50 kronor

3. Nybro - Oskarshamn 1

Efter fjolårets succé som nykomlingar var förhoppningarna om ännu en framskjuten placering stora hos Tommy Samuelssons och hans Nybro. Inledningen på säsongen har dock lämnat en hel del i övrigt att önska för Vikings som inför trippen till Dalarna fortfarande var segerlösa. Då stod smålänningarna för en riktigt vass insats mot ett offensivt hypat Mora och vann med 3-2. Efter en sen MIK-kvittering strax innan slutsignalen gjorde Alex Ciernik inget misstag när han fick ett friläge till skänks i sudden. Den Flyers-tingade slovaken stod även för en passningspoäng och är ensam om att snitta en pinne per match hos “Vikingarna”. Lyckas hemmalaget få ned farten på Oskarshamns anfallsspel är mycket vunnet. Förra årets SHL-gäng är nämligen inte mycket för världen i den egna zonen. 1X prioriteras till förmodat fint värde!

ANNONS

4. Tingsryd - Östersund 1

När ”Hesa Fredrik” ljöd i samband med tredje periodens slut i Hatstore Arena stod det 3-1 på tavlan i Kalmars favör. Det var nuffror som sannerligen var i underkant. Östersund var totalt utspelade och räddades från ett maffigt nederlag av målman Rosengren. Jämtarnas målskillnad på bortais lyder 2-15 efter fyra matcher och jag tror att Linus Videll med vänner även får svårt att färga i Dackehallen. Tingsryd var värda ett bättre öde mot Löven senast (2-4), vilket även datan understryker. Utöver målskyttet funkar det mesta hos TAIF och nu är det dags att inkassera säsongens första pinne. 1X!


5. Vimmerby - Björklöven X

Björklöven är fortfarande obesegrade trots att Umeålaget stod för en blek insats i Dackehallen. Västerbottningarna var tvåa på varenda puck och fick se Tingsryd skrinna ifrån till 2-0 i mitten av den andra perioden. Som det topplag Löven är, och lär förbli, lyckades man vända och vinna med 4-2. Ett par individuella aktioner av Ottosson, Nilsson och Forsberg räckte mot ett stukat Tingsryd. Mot Vimmerby, som har slagit Nybro och Djurgården på hemmaplan, lär det krävas mer än så av de grönvita. Att burväktare Endre troligen saknas hos hemmalaget är så klart ett minus, men som procenten fördelas vill jag ändå få med vänstersidan. Hela upp och jobba in knallen!

ANNONS


6. Västerås - Mora 1

Västerås har inlett säsongen ganska piggt, utan att få någon vidare poängmässig utdelning. Gulsvart har framförallt visat upp en offensiv sida som jag inte såg röken av den gångna säsongen. VIK sköljde över Almtuna senast och skapade bland annat dubbelt så många chanser som AIS i spelet fem mot fem. Helmerssons gäng fick slutligen med sig en välbehövlig trea, även om det blev onödigt spännande (3-2). Precis som hemmalaget har gästande Mora sina styrkor i det offensiva spelet. Persson, Ilestedt och Johnsen är en trio hos MIK som VIK-backarna inte kan lämna utan uppsikt i skottsektorn, då lär det smälla. Ettan först, tvåan sedan.

ANNONS: Klicka här för att köpa en andel i Powerplay-systemet - Andelar 50 kronor

7. Mjölby - Mariestad 2

Mjölby hade inte en sportmössa borta mot Forshaga och föll med hela 0-7. Östgötarna spenderade på tok för mycket tid i utvisningsbåset, bland annat efter dubbla matchstraff på Ludvig Hendén och Andreas Nelly. FIF var skoningslösa i powerplay (fyra fullträffar) och nätade dessutom en gång i Mjölbys PP. Viktige William Strand är alltjämt out hos MHC, vars forwardssida ser tunn ut trots att man har lånat in Wiking Malmunger från Vimmerby. Topptippade Mariestad anländer med fyra raka trepoängare i trunken och vann med hela 12-3 när klubbarna stångades i ProTrain Arena den gångna säsongen. Högst trolig tvåa.

ANNONS


8. Karlskrona - Västervik X

I lördags visade Västervik varför man är tippad att gå långt i vårens slutspel. Det forna HA-laget pulveriserade Alvesta med hela 9-0 efter att Tranås tidigare poängspruta, George Diaco, pangat dit dubbla strutar. 2-3 i baken hemma mot Halmstad var dock ett steg tillbaka och målvaktsspelet fortsätter att vara tveksamt. Forsberg Zetterström släppte in tre puckar på 19 skott mot Hammers, inte heller Viktor Kokman har kommit upp i den nivå han höll i Karlskrona i fjol. Mycket talar för att SHL-meriterade Kokman ändå får chansen mot sina gamla arbetsgivare. KHK har bärgat full pott efter en handfull omgångar. Det ska sägas att “Skalbaggarna” haft ett förmånligt spelschema och riskerar att plockas ned på jorden av ett jämbördigt VIK. Jag är tidigt på plats med alla tecken.

Gehlins dunderspik: Mariestad

Mjölby hade inget att sätta emot Forshaga och ställs nu mot ett på pappret skickligare Mariestad. Jag tror på en klar bortaseger i ProTrain Arena.

Gehlins skrällbud: Vimmerby

Vimmerby har stått upp bra mot flera starka aktörer i VBO Arena och som Löven såg ut mot Tingsryd går serieledarna inte säkert här. Alla tecken behövs!

ANNONS: Klicka här för att köpa en andel i Powerplay-systemet - Andelar 50 kronor

324 rader

1. BIK Karlskoga - Södertälje 1x2

2. Djurgården - Kalmar 1

3. Nybro - Oskarshamn 1x2

4. Tingsryd - Östersund 1x

5. Vimmerby - Björklöven 1x2

6. Västerås - Mora 12

7. Mjölby - Mariestad 2

8. Karlskrona - Västervik 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.