HockeyNews
PLUS

Gehlin: Brynäs har toppchans

Artikelbild
ANNONS

Publicerad: Idag 08:28

FacebookXWhatsApp

Torsdag och SHL-afton är synonymer vid den här tiden på året. Högoktanig action hämtas från sju arenor runt om i vårt avlånga land. Linköping siktar på att bli först med att lägga Färjestad på rygg samtidigt som Rögle och HV71 krigar i motvind med långa skadelistor. En kompletterande head-to-head hämtas från Hägglunds Arena. Häng med!

ANNONS

Spelstopp: 18:59

ANNONS: Klicka här för att köpa en andel i Powerplay-systemet - Andelar 50 kronor

1. Linköping - Färjestad 1

En stark laginsats i Vida Arena räckte inte. Växjö var för tunga för Linköping, som med lite distans kommer att vara ganska nöjda med poängen som de spelade in i mardrömsarenan nere i Småland (2-3 efter förlängning). Jesper Myrenberg visade att han är kapabel att utmana Christian Heljanko i kampen om förstaspaden. I och med Nick Shores ankomst och förmodade debut spirar optimismen i “Cluben”. Färjestad är likaså vid god vigör efter att ha tagit femte raka segern mot Brynäs. Straffsegern (2-1) var dock den första gången där den gröna offensiven inte varit elektrisk. Den spelvärda vänstersidan är min högsta prioritet.

2. Brynäs - Rögle 1

Brynäs har radat upp insatser som belyser att de är en nykomling att ta på stort allvar. Vändningen i hemmapremiären mot Frölunda (5-3) var mäktig. Den starka pinnen borta mot Färjestad (1-2 efter straffar) likaså. Backbesättningen med toppgubben Victor Söderström stängde öppningarna in i den egna zonen. Mot Malmö fick Rögle ett sent återbud från Leon Bristedt, som kastade in handduken efter uppvärmningen. Under onsdagen kom nästa tuffa besked för “Bandyklubben”, som redan har flera tongivande lirare på skadelistan. Bristedt tvingas till ett ingrepp och missar kommande månad. Även Calle Själin ser ut att vara out kommande två veckor. Blytungt för RBK. Ettan singlas med god magkänsla.

ANNONS

3. Örebro - HV71 2

Inför säsongen var en av de stora frågorna hur Örebros klappusla powerplay skulle se ut utan Mathias Bromé och Samuel Johannesson. Hittills har det sett betydligt bättre ut med “Karla” och Puistola. Fyra mål på elva försök är tredje bäst i klassen. Urvalet är givetvis för litet för att dra några större växlar, men det är inget snack om att special teams fällde avgörandet i närkingarnas urstarka 4-1-vinst mot Frölunda. HV71 kommer liksom värdarna med råg i ryggen efter den förlösande triumfen mot MoDo. När de stora namnen förblir svala var det istället Herman Träff och Hugo Pettersson som stod för kassarna i 2-0-segern. Men den verkliga matchvinnaren var Hugo Alnefelt, som ännu en gång var magisk mellan stolparna och motade 33 puckar på vägen mot säsongens första nolla. ÖHK är ingen favorit jag gärna håller i handen och favoritettan är sista tecken att ansluta till mixen.

ANNONS: Klicka här för att köpa en andel i Powerplay-systemet - Andelar 50 kronor

ANNONS

4. Malmö - Luleå X

Efter att ha ägt den första perioden i derbyt mot Rögle lyckades Malmö tappa 2-0 till 2-3, som var utgångsläget när Tomas Kollars Redhawks mobiliserade ny kraft i början av den tredje perioden. Lassi Thomson hittade en omöjlig lucka mellan Rifalk och stolpen till 3-3 och när allt avgjordes i en straffläggning var Otto Stenberg ensam om att hitta maskorna. Sköna pinnar in på kontot för MIF. Luleå inledde kampen mot Skellefteå strålande och hade 2-0 på jumbotronen efter lite drygt fem minuter spel. Sedan låste det sig för LHF, som inte alls hängde med när motståndarna satte fart i mittperioden. 2-5-förlusten sved rejält och som lök på laxen ådrog sig återfallsförbrytaren Shinnimin två matchers utvisning för en slewfooting. “Björnarna” är favoriter i stor fara. Täck upp hela vägen!

5. Skellefteå - Leksand 1

Mantas Armalis var tillbaka i Leksands-kassen efter att ha blivit pappa och gav LIF chansen i den trötta tillställningen mot Timrå. Men det vill sig inte riktigt för masarna, som aldrig lyckades iscensätta någon forcering efter 1-2-pucken i slutet av den andra perioden. Berglund och Karlberg har mycket att slipa på, men det är inget snack om att kvalitet finns i det blåvita lägret. Detsamma gäller sannerligen för Skellefteå, där junior efter junior kliver fram och levererar. Extraforwarden Oscar Vuollet drämde till med ett hattrick i tisdagens heta derby mot Luleå (5-2) och har stora chanser att få fortsätta med bröderna Johnson i denna dust. SAIK:s favoritskap är motiverat, men streckningen passerar alla rimliga gränser. Hela spannet åker med på studs!

ANNONS

6. Timrå - Växjö 1

Olli Jokinen har tvingats ta ett kliv tillbaka från den intensiva presshockey som det var tanken att Timrå skulle spela. Kanske för att den straffades hårt mot skickliga motståndare. Kanske för att spelarmaterialet inte riktigt klarar av det. Sannolikt en kombination. Leksand avfärdades istället med hjälp av tråkhockey, där Dahlén och Hartmann spelade nyckelroller för TIK (2-1). Växjö har tagit sig i kragen efter några tidiga smockor och visade prov på den patenterade, ramstarka defensiven i suddensegern mot Linköping (3-2). Med en tight tillställning att vänta är det spelvärdet som styr. Det finns i väst, vilket gör 1X till en utmärkt lösning.

ANNONS: Klicka här för att köpa en andel i Powerplay-systemet - Andelar 50 kronor

7. MoDo - Frölunda 2

En dyrköpt 2+2:a för headbutting blev Frölundas fall i tisdagens hemmamatch mot Örebro. Nicklas Lasu var den stora syndabocken som tvingades se på från utvisningsbåset när närkingarna gick från 1-2 till 1-4, som också blev slutsiffrorna. Rönnberg lär ha varit allt annat än nöjd i omklädningsrummet efteråt och här är något helt annat att vänta från FHC. MoDo var det bättre laget borta mot HV71, men fick ingen utdelning på sina chanser (0-2). Det berodde bland annat på att spetsige Sampo Ranta saknades på grund av sjukdom. Mattias Karlin har därtill besvär på blålinjen, där Rundblad har haft svårt att komma till sin rätt efter petningen. Trolig tvåa i Hägglunds Arena.

ANNONS

8. Sampo Ranta - Max Friberg X

Som avhandlat ovan missade Sampo Ranta MoDo:s besök i Jönköping på grund av sjukdom. Den energiska finnen är kapabel att bryta mönster och skapa chanser på egen hand, något som saknades i 0-2-förlusten. Febern höll Ranta borta även från onsdagens träning och risken finns att han inte kommer till spel. Då blir det lottning – håll ögonen öppna! Utgår vi från att denna head-to-head kommer att avgöras på isen viktar min penna åt höger. Den grovjobbande målsprutan Max Friberg har en förmåga att vara där det händer och har klart mest istid av samtliga forwards i SHL. Krysset först, tvåan därefter.

Gehlins dunderspik: Brynäs

Zaar och Everberg har fått sällskap av Bristedt och Själin. Det är inga dussinlirare som har intagit rehabrummet i Rögle. Brynäs går från klarhet till klarhet och tar sin andra raka hemmavinst mot det decimerade motståndet.

Gehlins skrällbud: Malmö

Luleå hängde inte med i svängarna när Skellefteå gasade i derbyts andra period. Efter det tunga nederlaget har jag svårt att skriva under på “Björnarnas” stora streckmässiga favoritskap på den tuffa resan till Rödhökarnas bo. 1X är givna inslag på mitt system.

ANNONS: Klicka här för att köpa en andel i Powerplay-systemet - Andelar 50 kronor

324 rader

1. Linköping - Färjestad 1x2

2. Brynäs - Rögle 1

3. Örebro - HV71 1x2

4. Malmö - Luleå 1x2

5. Skellefteå - Leksand 1x2

6. Timrå - Växjö 1x

7. MoDo - Frölunda 2

8. S.Ranta - M.Friberg x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.