HockeyNews
PLUS

Gehlin: Björklöven singlas trots procenten

Artikelbild
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 08:50

FacebookXWhatsApp

En full omgång från Hockeyallsvenskan samt ett toppmöte från Hockeyettan Västra fyller upp onsdagens Powerplay. Det finns ett gäng stora favoriter på kupongen och i Dackehallen löper onekligen Tingsryd en stor risk att förlänga den dystra sviten då serieledarna gästar. Nu drar vi igång!

ANNONS

Spelstopp: 18:59

ANNONS: Klicka här för att köpa en andel i Powerplay-systemet - Andelar 50 kronor

1. Södertälje - Djurgården 1

Toppmötet i Scaniarinken blir en häftig värdemätare för både SSK och DIF. Djurgården kommer närmast från ett par sämre insatser mot beskedligt motstånd och “Dicken” kallade den senaste hemmavinsten mot Tingsryd för en av Sveriges sämsta hockeymatcher. Kimby har fortfarande ett par skador i truppen och Max Krogdahl har värvats in på ett korttidskontrakt för att stärka upp backsidan. Totalt sett har Södertälje sett vassare ut i spelet, men vaknar Klasen, Krüger och company på rätt sida kan det här gå åt endera håll. Med hänsyn till spelvärdet inleder ettan men här garderas det gladeligen. 

2. Oskarshamn - BIK Karlskoga 1

Oskarshamn hade full utdelning i Östersund där mer eller mindre varje puck gick in. Totalt sett var det dock en halvdan insats från IKO som har haft svårt att prestera på en jämn nivå under inledningen. Karlskoga är ett mer homogent och samspelt gäng som känns vassa i samtliga spelformer. Det återstår emellertid att se hur Dennis Hall och hans BIK reagerar på den rejäla käftsmällen laget åkte på uppe i Umeå senast då värmlänningarna rasade samman som ett korthus (1-7). Det brukar bli svängiga matcher när “Oket” är i farten och känslan är att krysset kan lämnas därhän i Be-Ge Hockey Center. 

ANNONS

3. Almtuna - Västerås 2

Almtuna har inte haft det lätt sedan Mårtensson och Kimby lämnade klubben. Försvaret har läckt som ett såll under inledningen och efter fem omgångar var AIS utan poäng. I fredags lyckades Uppsala-laget gneta till sig en uddamålsseger mot Kalmar tack vare att junioren Oskar Blomgren stod på huvudet mellan stolparna. Kalmar dominerade spelet under stora delar av matchen och vann också xG-matchen med marginal. Det finns betydligt mer att kräma ut från Västerås som har haft skral utdelning så här långt. VIK trivdes bra mot Almtuna i fjol och i Gränby bör Rosdahl, Komarek och gänget få utdelning. Tvåan lämnas allena. 

ANNONS: Klicka här för att köpa en andel i Powerplay-systemet - Andelar 50 kronor

4. AIK - Vimmerby X

Spelet har hackat betänkligt och AIK:s underliggande siffror är direkt svaga. Två raka vinster nere i Småland lär ha gett lite arbetsro men Gnaget har fortfarande en bra bit upp till toppen av Hockeyallsvenskan. Scott Pooley är ett fint tillskott som klev fram direkt i 2-0-segern mot Nybro där även Jonathan Stålberg återigen var briljant mellan stolparna. I själva spelet har dock inte AIK visat tillräckligt mycket för att streckas så här högt mot Vimmerby. Smålands tigrar har trots allt gjort det bra efter förutsättningarna och i förlusten senast mot Mora stod VHC upp riktigt bra under halva matchen. Skrällflagg hissas och heltäckningsmattan rullas ut! 

ANNONS

5. Mora - Nybro 1

Mora flyger fram hemma i Smidjegrav där fyra raka vinster har radats upp. Daniel Hermansson var dock inte helt nöjd med den senaste vinsten mot Vimmerby där det tog sin lilla stund innan den rödvita maskinen varvade igång. Nybros inledning har varit desto tyngre. Hedersamma förluster har avlöst varandra och nu har klubben tvingats bryta kontraktet med Émile Poirier. Tommy Samuelsson är dock en erfaren och skicklig coach som fick ut väldigt mycket av sitt lag i fjol och nu ser Vikings ut att bli lite väl lågt betrodda av det svenska folket. Med tydligt övervikt på ettan välkomnas rikligt med garderingar. 

6. Tingsryd - Björklöven 2

I nuläget är det inte mycket som talar för att poänglösa Tingsryd ska kunna undvika det negativa kvalet. Arto Miettinens högst begränsade manskap har sett väldigt tama ut i offensiv riktning och endast fått in sex kassar efter fem omgångar. Föga förvånande ser också xG-siffrorna direkt usla ut. Att TAIF har det som krävs för att sätta stopp för Björklövens artilleri känns väldigt långsökt. Axel Ottosson gick i bräschen i Karlskoga-krossen och nu har Björn Hellkvist fått igång alla sina kanoner. Tvåan spikas trots maxad procent. 

ANNONS

ANNONS: Klicka här för att köpa en andel i Powerplay-systemet - Andelar 50 kronor

7. Kalmar - Östersund 1

Östersund har varvat solida defensiva insatser mot Mora och Björklöven med att tappa konceptet fullständigt. Daniel Rosengren räddade knappt en puck i förlusten mot Oskarshamn och ett någorlunda stabilt målvaktsspel är en förutsättning för att jämtarna ska få med sig poäng. Kalmar är tveklöst ett nummer större. Kalmariterna har byggt vidare på fjolårets succésäsong och sett riktigt bra ut den här hösten. Förlusten mot Almtuna var givetvis en missräkning men sett till matchbilden var det absolut ingen usel insats. Trots förmodad överstreckning agerar ettan tydlig utgång.  

8. Dalen - Borås 2

Det är en intressant värdemätare som stundar i Smedjehov mellan två lag som fortfarande är obesegrade under ordinarie speltid. Dalen har ett starkt kollektiv och Jönköpingslaget har endast släppt in fem kassar efter fyra rundor. Fullpoängaren Borås har dock ställts mot tuffare motstånd och det ska finnas än något högre uppsida hos Christer Nylands grabbar. SHL-meriterade spelare som Albin Ström och Pontus Netterberg håller hög klass, Adam Samuelsson är en av ligans bästa backar och Viggo Andrén har sett väldigt stabil ut mellan stolparna. Detta dras från höger men här behöver man inte skämmas ifall man spelar ut samtliga tecken. 

Gehlins dunderspik: Björklöven

Tingsryd ser inte ut att hålla måttet i Hockeyallsvenskan. Att nollpoängaren ska rå på Björn Hellkvist tunga artilleri känns oerhört långsökt. Stabil tvåa i Småland!

Gehlins skrällbud: Vimmerby 

AIK har inte alls uppträtt som något topplag. Svaga prestationer har den senaste tiden sminkats över av en storspelande Stålberg. Vimmerby har i sin tur stört flera förmodade topplag och på Hovet räknas inte nykomlingen bort till generösa nuffror! 

ANNONS: Klicka här för att köpa en andel i Powerplay-systemet - Andelar 50 kronor

324 rader

1. Södertälje - Djurgården 1x2

2. Oskarshamn - Karlskoga 12

3. Almtuna - Västerås 2

4. AIK - Vimmerby 1x2

5. Mora - Nybro 1x2

6. Tingsryd - Björklöven 2

7. Kalmar - Östersund 1x

8. Dalen - Borås 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.