Gabriel Carlsson mästare i AHL – Hershey vann efter förlängningsdrama

(28389) Gabriel Carlsson-Hershey
Kyle Mace/Eric Fowler/Coachella Valley Firebirds montage)

Publicerad: 22 juni 2023

Det blev ett förlängningsdrama innan det hela var klart.
När matchens sista mål var gjort var det Gabriel Carlsson och hans Hershey Bears som fick jubla.
Det som Calder Cup-mästare.

Den sjunde och avgörande matchen mellan Coachella Valley Firebirds och Hershey Birds blev en gastkramning. De förstnämnda, hemmalag för dagen, fick en bra start på matchen när Ryker Evans gjorde 1–0 efter knappt fem minuters spel, ett mål Jesper Frödén noterades för en assist på.

Och när Max McCormick gjorde 2–0 bara sekunder in i andra perioden såg mycket ut att tala för en komfortabel seger för Coachella Valley i en matchserie där det laget som spelat på hemmaplan gått segrande ur matcherna. Men Hershey tänkte inte ge sig så lätt.

Tack vare två mål inom loppet av drygt tre minuter i slutet av andra perioden kunde man både reducera och kvittera för att skapa rejäl nerv i matchen inför den tredje perioden.

Några mål i den tredje perioden blev det däremot inte, även om Jesper Frödén var framme och hotade vid Hersheykassen ett par gånger, utan en förlängning kom att krävas för att få fram en vinnare. Väl där fick hemmalaget ett bra läge för ett tidigt avgörande, men man lyckades inte förvalta det numerära överläge man fick efter dryga minuten.

Ett avgörande skulle dock komma i den första förlängningsperioden.

Med 3.41 kvar att spela skickade HV-aktuelle Henrik Borgström in en puck framför mål som ramlade ut till Mike Vecchione som kunde raka in pucken i öppet mål för att sätta punkt på finalserien och säsongen. Det med ett mål som också såg till att det för första gången i finalserien var bortalaget som gick segrande ur en match.

På isen när avgörande kom fanns bland annat Gabriel Carlsson för Hershey.

Coachella Valley Firebirds–Hershey Bears (1–0, 1–2, 0–0, 0–1) efter förlängning