HockeyNews
PLUS

Frödén målskytt i finalkrossen – nykomlingarna fortsätter imponera

(28289) Jesper Frödén
Mike Zitek/Coachella Valley Firebirds (montage)

Publicerad: 9 juni 2023

FacebookXWhatsApp

Jesper Frödén, Gustav Olofsson och deras Coachella Valley fick en smakstart på Calder Cup-finalspelet.
Seger 5–0 på hemmaplan mot Hershey och ett mål från Frödéns klubba blev utfallet av match ett.

Efter att de vunnit respektive konferensfinal gick Coachella Valley Firebirds och Hershey Bears upp mot varandra i den första Calder Cup-finalen under natten till fredag svensk tid. Och det kom att bli, för hemmalaget i alla fall, en underhållande tillställning.

Nio minuter in i matchen öppnade forwarden Tye Kartye målskyttet när han gjorde 1–0 för Coachella Valley, och därifrån rullade det på för hemmalaget. Den finske forwarden Ville Petman ökade på till 2–0 i den andra perioden för att sätta sitt lag i en mycket bra sits inför tredje perioden.

Och knappt hade publiken hunnit bänka sig för den avslutande perioden innan 3–0 kom. Minuten senare skulle Hershey få en chans att skapa kontakt målmässigt när Jesper Frödén visades ut för en tripping, men gästerna lyckades inte hitta rätt för att överlista Joey Daccord i hemmamålet den här gången heller.

Istället kunde Jesper Frödén helt punktera matchen när han gjorde 4–0 med elva minuter kvar att spela med vad som var hans tredje mål på nio slutspelsmatcher när han från den vänstra tekningscirkeln sköt direkt för att avsluta en omställning. 38 sekunder senare satte danske Alexander True punkt för tillställningen när han gjorde 5–0. Coachella Valley, som gör sin första säsong i AHL, fick därmed en smakstart på finalspelet.

Frödén lämnade matchen med ett mål, två skott på mål, en utvisningsminut samtidigt som han spelade +2. Lagkamraten Gustav Olofsson gjorde inga avtryck i poängprotokollet och spelade +/-0 medan Gabriel Carlsson i Hershey gick -1. Match två spelas under natten till söndag svensk tid.

Coachella Valley Firebirds–Hershey Bears 5–0 (1–0, 1–0, 3–0)

Mål, CV:
Tye Kartye, Ville Petman, Andrew Potularski, Jesper Frödén, Alexander True

Skott: 27–25 (9–5, 9–11, 9–9)

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!