Frödén målade förgäves i förlusten – kvitterat i finalserien

Mike Zitek/Coachella Valley Firebirds

Publicerad: 16 juni 2023

Jesper Frödén fortsätter att göra mål.
Men det var Gabriel Carlsson som gick segrande ur striden.

Efter två spelade matcher i finalserien mellan Coachella Valley och Hershey var det ledning för de förstnämnda efter att de vunnit två raka matcher på hemmaplan. Det var med andra ord med ett bra utgångsläge de gav sig av till andra sidan landet för match tre och fyra, och eventuellt match fem vid en förlust.

Och nu står det också klart att det blir en tredje raka bortamatch för Jesper Frödén och hans lag. För det var nämligen Hershey som kom att gå segrande ur match tre under natten till onsdag svensk tid innan man under natten till fredag följde upp det med seger även i match fyra.

Det var likaläge på ett efter den första perioden innan hemmalaget la in den avgörande stöten i period två där man gick ifrån till 3–1-ledning. Frödén såg till att skapa viss nerv i matchen när han sju minuter in i tredje perioden reducerade till 2–3 med sitt femte mål i slutspelet och tredje i finalspelet efter att han rundat både mål och målvakt innan han lyfte in reduceringspucken.

Närmare än så kom däremot inte och nu väntar en tredje raka hemmamatch för Gabriel Carlsson och hans Hershey.