HockeyNews
PLUS

Från hettan i SM-slutspelet till farmarligan

Lekkerimäki Öhgren Bystedt
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 2 april 2024

FacebookXWhatsApp

SM-slutspelet är över för stortalangerna Jonathan Lekkerimäki, 19, Liam Öhgren och Filip Bystedt. Nu fortsätter säsongen för trion – i Nordamerika.

Sedan Örebro åkte ut ur SM-slutspelet i åttondelsfinalen mot Luleå har Örebros skyttekung Jonathan Lekkerimäki, 19, hunnit över till Nordamerika.

Den 19-årige stockholmaren har ett kontrakt med NHL-klubben Vancouver och han har hunnit spela sina första två matcher med farmarlaget Abbotsford Canucks.
Enligt Nerikes Allehanda kommer Lekkerimäki att återvända till Sverige för att om drygt två veckor debutera i Tre Kronor som har dubbellandskamp i Finland som ett led i förberedelserna inför VM i Tjeckien i maj.

Även Öhgren och Bystedt till AHL

Till Nordamerika ska även Färjestads JVM-forward Liam Öhgren. För honom väntar debut med Minnesotas farmarlag Iowa Wild.
Och för Linköpings-centern Filip Bystedt, 20, ska det bli debut med NHL-klubben San Jose Sharks farmarlag San Jose Barracuda.

En fjärde JVM-spelare, Malmöforwarden Anton Wahlberg, 18, är på plats i USA och har spelat sin första AHL-match med Buffalos farmarlag Rochester.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)