HockeyNews
PLUS

Frölundas besked om forwarden Erik Thorell

(32095) Erik Thorell
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 7 juni 2024

FacebookXWhatsApp

Frölunda och Erik Thorell.
Nu har de bestämt sig.

ANNONS

Det blir ännu en säsong i Frölunda för forwarden Erik Thorell.
– Vi meddelade Erik efter säsongen att det finns intresse, men vi ville se lite hur truppbygget fortskred och hur läget skulle vara lite längre fram. Vi hade en dialog hela tiden och nu kände vi att vi ville hitta fram till en lösning och det gjorde vi, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström till Hockeynews.

Skadedrabbad första året

Den 32-årige värmlänningen Erik Thorell, som är fostrad i Färjestad, kom till Frölunda efter två säsonger i Sparta Prag.
I Frölunda blev det på grund av skadebekymmer bara 25 SHL-matcher (2 mål, 7 assist).
I SM-slutspelet gjorde han ett mål och tre assist på 14 matcher i kvartsfinal och semifinal.
– Han hade en lite tuff säsong. Dels lite tuff start med oss. Dels fick han sin skada som var efterhängsen och till slut fick operera den. Men tyckte att han kom väldigt starkt tillbaka efter sin skada och var bra i slutet av säsongen för oss och passar in i vårt sätt att spela. Sedan cred till honom, det är en jäkla härlig kille att jobba med och han har funkat bra i vår grupp. Det var en stor del i att vi ville fortsätta jobba med Erik, säger Sjöström till Hockeynews om det nya ettårskontraktet.

Thorell är själv glad och nöjd:
– Det här är riktigt bra och en chans för mig att bygga vidare på det jag visade efter skadan. Jag är ordentligt taggad, säger han till klubbens hemsida.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln