HockeyNews
PLUS

Fröbergs plan – ska locka trion till Luleå

Lundeström Wallmark Lundkvist
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 17 juni 2024

FacebookXWhatsApp

Luleå har byggt ett lag för att slåss om SM-guldet kommande säsong.
Samtidigt jobbar nye general managern Thomas Fröberg för att locka hem fler drömspelare till Luleå.

Örebroforwarden Mathias Bromé var den senaste tunga värvningen till Luleå inför säsongen som kommer.
Kanske var det den sista värvningen för Luleå den här sommaren. Men samtidigt löper kontraktet ut för VM-centern Isac Lundeström, 24. Den mångsidigare forwarden spelade 46 NHL-matcher med Anaheim och gjorde elva poäng (5 + 6) efter att ha inlett säsongen hälseneskadad.
Frågan är nu om han blir kvar i Anaheim eller behöver leta efter en ny klubb.

Fröberg aktiv

Luleås nye general manager Thomas Fröberg är inte den som ligger på latsidan. Han har inte varit länge på sitt nya jobb efter att ha lämnat Oskarshamn, men han kartlägger redan tänkbara kommande värvningar till Luleå.
Isac Lundeström är en sån drömspelare för Luleå.
– Faktiskt, så ringde han och presenterade sig. Vi snackade lite om framtiden och att hålla kontakten till den dagen jag vänder hem. Men han sa att det förhoppningsvis är några år bort, säger säger Lundeström till NSD och uppskattar att han fick samtalet av Fröberg och Luleå.
I NHL-klubben Dallas spelar den förra Luleåbacken Nils Lundkvist, 23, och det är givetvis också en spelare som Thomas Fröberg har på sin Luleålista.

Lundkvist på listan

Även Lundkvist har ett utgående kontrakt i NHL. Men Fröberg medger att Lundkvist inte finns med i budgeten för kommande säsong.
– Det hade kostat en slant och blivit en fråga för styrelsen, men en sådan spelare vill vi inte gå miste om. Fast jag tror inte att det är aktuellt än. Han är så pass ung och bra att han inte lär ha några problem att hitta en klubb, om det skulle behövas, säger Fröberg till NSD.
Luleås nye GM var även väldigt snabb med att ta kontakt med den förre Luleåcentern Lucas Wallmark, 28, som visserligen har tre år kvar på sitt kontrakt med schweiziska Fribourg-Gottéron.
Fröberg betonar vikten av goda relationer till spelare som kan komma att återvända till Luleå.
– Jag kommer säkerligen att besöka dem, säger han om Lundkvist, Lundeström och Wallmark.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!