HockeyNews
PLUS

Fröberg drog ner skratt: "Blev lite fel"

Fröberg sportchefer
Andreas Hanson
ANNONS

Publicerad: 17 september 2024

FacebookXWhatsApp

Thomas Fröberg har bytt Oskarshamn mot Luleå. Då har han även bytt botten mot toppen, och har andra resurser.
– Klart det är skillnad att ha högre budget och fler som jobbar, säger Fröberg på SHL:s upptaktsträff, där han även fick publiken att skratta.

ANNONS

Thomas Fröberg tog plats på scenen tillsammans med tre andra sportchefer som är nya på sina jobb i SHL den här säsongen. Chris Abbott, HV71, Henrik Löwdahl, Örebro och Hampus Sjöström, som tagit över som huvudansvarig i Rögle efter Chris Abbott.

Fröberg var den som drog ner mest skratt från publiken av de fyra. Detta när han drog upp ett eget citat från en tidigare intervju.
– Jag var tydlig med att jag ville till en klubb som kan stå där i slutet. Men det jag sa blev väl lite fel. Jag sa att jag ville hoppa upp på bänken och bli påsatt bakifrån. Jag menade guldhjälmen, säger Fröberg till skratt från publiken.

Fröberg lättad efter flytten

Ambitionen hos Luleå är topp sex, slår han fast, och han har bytt ett Oskarshamn med lägre budget mot ett Luleå som rustar för att ta SM-guld.
– Klart det är skillnad att ha högre budget och fler som jobbar. För en gångs skull kan jag syssla med sport bara, inte med att ordna bilar och migrationspapper, säger han.

Av de övriga på scenen ställdes Chris Abbott och Hampus Sjöström mot varandra. Tidigare kollegor i Rögle, nu i varsin klubb.
– Jag blir inte besviken om vi slår Rögle fyra gånger, säger Abbott.

De var dock inte sena med att berömma varandra. Sjöström som tog över när Abbott lämnade och Rögle som då gick till SM-final.
– Vi dukade väl ihop hoppas jag. Det blev en rolig resa på slutet, även om det inte var det scenariot vi målade upp tillsammans innan, säger Sjöström.

Chris slog också fast att HV71 ska till slutspel.
– Det gäller att ge sig chansen att vinna. Därför handlar det om att ta sig till slutspel, målet är 70 poäng och sedan gå så långt man kan, säger han.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln