HockeyNews
PLUS

Forwarden om uppbrottet: "Kände mig inte trygg"

(10142) Marcus Karlberg
Bildbyrån

Publicerad: 3 oktober 2019

FacebookXWhatsApp

LEKSAND. Marcus Karlberg valde att bryta sitt låneavtal med AIK för att återvända till moderklubben Leksand. Nu berättar han för HockeyNews.se om sitt beslut. 

– Jag kanske inte var mogen nog för att flytta till Stockholm, säger han. 

Under torsdagseftermiddagen kunde HockeyNews.se avslöja att forwarden Marcus Karlberg valt att bryta sitt låneavtal med AIK och i stället vända hem till moderklubben Leksand. När AIK sedan gick ut och bekräftade uppgifterna uppgav man att sociala skäl låg bakom beslutet. Nu berättar Karlberg om sin syn på situationen. 

– Jag kom för att hitta ett lugn i mig själv och ha en trygghet varje dag, men jag kände mig inte så trygg att vara där. Jag kanske inte var mogen nog för att flytta till Stockholm, det är svårt att svara på det. Hur som helst blev det kanske inte precis som jag trodde och så kan livet vara ibland, och nu blev det tyvärr så här. Jag är stolt över att jag vågade prova något nytt efter att ha varit på samma ställe under hela livet, säger han till HockeyNews.se. 

Är du besviken på situationen som har uppstått?

– Klart att jag inte förväntade mig en sådan här grej när jag väl drog dit, men nu får jag göra det bästa av det här och komma hem till Leksand ett tag. 

Karlberg inledde sin sejour i AIK-tröjan med att göra två mål mot just Leksand på försäsongen och i Hockeyallsvenskan stod han för ett mål på sina fem framträdanden. På det stora hela verkar han rätt nöjd med sin korta tid i klubben och han tror att laget kommer att resa sig ur den svacka man befinner sig i nu.

– Det var upp och ner för egen del. Jag spelade i ett grymt härligt gäng rakt igenom, men vi spelade tyvärr ganska ängsligt i serien. Jag hoppas och tror att de kan vända det här. 


Karlberg har precis kommit hem till Leksand när vi pratar med honom. Hur upplägget ser ut framöver och om det är spel med J20-laget som väntar nu är än så länge oklart. 

– Jag vet inte än hur det blir med allt. Planen är att jag ska komma hem, så det är bara att komma till hallen varje dag för att utvecklas och ha kul hemma i Leksand. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!