HockeyNews
PLUS

Förstakedjan i DIF hackar – och splittrades

Kelleher Krüger Thoresen
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 17 oktober 2024

FacebookXWhatsApp

Djurgårdens förstakedja har börjat hacka.

I förlusten mot AIK spräcktes kedjan som leds av lagkaptenen Marcus Krüger.

– Det tyckte jag var okej. Jag antar att man inte ändrar om man är supernöjd, säger Krüger efter den fjärde raka derbyförlusten.

ANNONS

Målen har uteblivit i spelet fem mot fem för Djurgårdens förstakedja med Tyler Kelleher, Marcus Krüger och Patrick Thoresen.

Derbyt mot AIK var den femte matchen i följd utan mål i spel med lika många utespelare på isen för Djurgårdens toppkedja.

– Stundtals rullar vi upp många bra anfall. Samtidigt tycker jag att vi spelar för ojämnt. Det vajar lite för mycket fram och tillbaka. Jag skulle önska att vi kunde samla ihop flera byten i rad där vi har mer tryck i anfallszonen mot motståndarna. Man kan väl inte var jättenöjd så långt, säger Djurgårdsforwarden Patrick Thoresen.

Kimby gjorde om kedjorna

Djurgården hamnade i underlägen mot AIK och i slutet fick man jaga, men kom aldrig ikapp. Djurgårdstränaren Robert Kimby gjorde förändringar i kedjorna när han inte tyckte att det fungerade som han ville.

– Kimby har sett detsamma. Därför provade vi nåt nytt, säger Thoresen.

Den norska stjärnan fick lämna plats för David Blomgren i förstakedjan. Det var med Kelleher, Krüger och Blomgren Djurgården inledde säsongen då Thoresen inte hade anslutit.

– Jag tycker att det är något en coach ska göra också. När något inte fungerar så måste man hitta andra kombinationer och kemi så kan man alltid hitta tillbaka till varandra senare under säsongen. Det är bara naturligt att det kommer en rotation när något inte glider på som det ska, säger Thoresen.

ANNONS

Robert Kimby flyttade upp Victor Eklund till kedjan med Fredric Weigel och Linus Klasen.

– Vi ändrade lite grann för att få nån form av energi. I Victors fall lite fart där, säger Kimby.

– Det var inte mer än att vi försökte ändra en matchbild och så får vi se (under torsdagen) hur det ser ut.

Ville sova på saken

Kan man tänka sig en ändring i förstakedjan från start?

– Det kan man tänka sig. Men jag tror ändå vi vill sova på det så man inte spelar på känslor. Absolut så vill vi ha ut mer av våra formationer, säger Kimby.

I Djurgården gjorde Linus Eriksson comeback mot AIK. Han spelade tio byten, knappt åtta minuter, och började som extraforward. Till matchen mot Almtuna väntas mångsidige Arvid Costmar vara redo för comeback efter skada.

Marcus Krüger gjorde mål i powerplay och är Djurgårdens poängkung med sina fyra mål och sju assist på nio matcher. Men även han ser att hans kedja behöver komma igång.

– Jag vet inte. Lite fram och tillbaka. Jag tror vi ändrade om lite i alla kedjor idag för att få lite extra energi, säger Krüger.

Krüger om tunga derbyt

Om 4–2-förlusten mot AIK säger Djurgårdens lagkapten:

– Det är klart att det är tufft. Matchen ligger där för oss tycker jag. Ett par gånger till och med. Speciellt när vi gör 2–2. Då gör de mål nån minut efter och så drar de iväg med två några minuter efter det också, så det är klart att det är tufft.

Han drog på sig en utvisning som ledde till AIK:s 1–0 i powerplay. Och nu har Djurgården fyra raka derbyförluster mot AIK.

– När du säger det är det klart att jag har koll på att vi torskade de två, tre sista förra året. Jag tänkte inte på det innan matchen.

Nästa derby spelas den 11 december med Djurgården som hemmalag.

– Det är klart vi ska göra allt vi kan för att vinna nästa derby här om några veckor, säger Krüger.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln