HockeyNews
PLUS

Förre Skellefteå-kaptenen lägger av

(3699) Pontus Petterström2
Ola Westerberg/Bildbyrån

Publicerad: 27 augusti 2018

FacebookXWhatsApp
Den förre Skellefteå-kaptenen Pontus Petterström lägger skridskorna på hyllan. Den 36-årige forwarden blev inte erbjuden nytt kontrakt och väljer därför att avsluta karriären.
– Jag har mer och mer känt att jag är ganska klar med den den delen av livet säger Petterström till Norran.
Efter drygt 600 SHL-matcher och två SM-guld väljer Pontus Petterström att avsluta karriären. Förra säsongen var Petterström lagkapten i Skellefteå, men fick inte förnyat förtroende i Västerbottensklubben och valde därför att avsluta karriären. I en intervju med Norran säger Petterström att han hade anbud från andra klubbar, men valde alltså att tacka nej till erbjudandena.
–  Vilka lag det handlade om vill jag inte gå in på. Det fanns möjligheter men inga som kändes intressanta, säger Petterström till Norran

Pontus Petterström kom till Skellefteå inför säsongen 2002/2003 och var med om att ta upp SAIK i SHL under våren 2006. Efter fyra år i Linköping återvände Petterström till Skellefteå där han blev svensk mästare 2013 och 2014. Den nu 36-årige före detta forwarden har även vunnit tre SM-silver med Skellefteå och gjorde 63 mål och 147 poäng på 556 grundseriematcher under sina 12 säsonger i SHL.


Här hittar du de senaste SHL-nyheterna 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!