HockeyNews
PLUS

Förre DIF-junioren klar för NHL-klubben

Vilmer Alriksson
Foto: Bildbyrån / skärmdump Vancouver Canucks på X
ANNONS

Publicerad: Idag 20:51

FacebookXWhatsApp

Den tidigare Djurgårdsjunioren Vilmer Alriksson, 19, har spelat till sig ett NHL-kontrakt. På söndagen blev det officiellt att den storväxte forwarden har skrivet under ett rookieavtal utan att ha fått spela för Juniorkronorna.

ANNONS

Vancouvers svenske general manager Patrik Allvin berättade på söndagen att ex-djurgårdaren Vilmer Alriksson skrivit ett treårigt rookiekontrakt med NHL-klubben. – Vilmer hade en stabil träningscamp och fortsätter att utvecklas och förbättra sig, säger Allvin till Canucks hemsida.

Spelade för Djurgårdens J20-lag

197 centimeter långe och 97 kilo tunge Vilmer Alriksson är fostrad i SDE norr om Stockholm och spelade två säsonger i Djurgårdens juniorer innan han 2023 flyttade till den kanadensiska juniorligan OHL där han har spelat en säsong för Guelph Storm.
– Vi gillar verkligen hans storlek, skridskoåkning och skicklighet och vi kommer att fortsätta följa hans utveckling och jobba med honom den här säsongen för att hjälpa Vilmer bli färdig att ta nästa steg i sin hockeykarriär, säger Patrik Allvin.

DIF cashar in

Förra säsongen gjorde Alriksson 33 poäng (17 + 16) på 67 matcher för Guelph. Säsongen före stod han för 21 poäng (12 + 9) på 43 matcher med Djurgårdens J20-lag.
När han nu har skrivit NHL-kontrakt kommer det att komma fina pengar till Djurgården och till moderklubben SDE.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln