HockeyNews
PLUS

DRAMAT: Här avgör Vesel

Artikelbild

Publicerad: 1 april 2024

FacebookXWhatsApp

Storfavoriten Brynäs tvingades till förlängning i första semifinalen efter Karlskogas chockstart.
Där avgjorde Tyler Vesel för hemmalaget.
– Häftig publik och motståndskraftig insats av vårt lag, sa matchhjälten efteråt.

Brynäs har fått en ännu tuffare start på semifinalserien mot BIK Karlskoga än vad många väntat sig. Gävlelaget sköt visserligen pucken i mål redan efter sex minuter, men det blev rejält irriterat efteråt och efter en videogranskning visade det sig vara en sparkrörelse som fått pucken att gå i mål och det dömdes bort.

BIK Karlskoga chockerar

Gästande Karlskoga spräckte istället nollan och tog ledningen mot seriesegrarna efter att Simen Andre Edvardsen nätat efter 10.12 spelat i den första perioden. Målet var värmlänningarnas första skott på mål.

Karlskoga fortsatte att chocka Brynäs när Jesper Kokkanen ökade på Karlskogas ledning med endast en sekund kvar av den första perioden.

Paus inför en fjärde period

Greg Scott reducerade för Brynäs efter 08.13 spelat i den andra perioden. Grundseriens skyttekung, Jack Kopacka, kvitterade i numerärt överläge när det åtrestod drygt två minuter av mittperioden.

Den tredje perioden blev mållös och matchen togs därmed till förlängning.

– Även om Brynäs har greppat mer av spelet, så suger Karlskoga tag i puckar och när man har chansen att gå så går man – den inställningen kommer vara betydelsefull, sa TV4:s expert Fredrik Söderström efter tre perioder.

Men i en snabb omställning var det Brynäs som avgjorde.

Om målet, sa Tyler Vesel:

– Greg (Scott) gjorde ett bra spel och jag hade lite tur.

Om Karlskoga, monstaterade Vesel:

– De spelade tufft och är ett av ligans bästa lag just nu – så vi behöver hålla foten på gaspedalen, åka mycket skridsko och jobba hårt!

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!