Flickornas TV-pucks-slutspel igång – Ångermanland vann spännande drabbning

Skärmdump SVT

Publicerad: 5 november 2021

Nu har även flickornas TV-pucks slutspel är igång.
Sist ut i dag var Ångermanland och Västergötland. Där drog Ångermanland det längsta strået och gick vidare till semifinal.

Västerbotten öppnade starkt och tog ledningen redan efter 28 sekunder när Evelina Arvidsson åkte sig till ett friläge och drog bort målvakten.

Samme Arvidsson ökade sedan på till 2–0 tio minuter senare med ett skott på första stolpen.

Dalarna kom dock att vända på allt, framförallt genom Tilde Sundnäs Grillfors.

Forwarden gjorde nämligen reduceringsmålet i slutet av första perioden innan hon i matchens slutminuter såg till att fullborda vändningen genom att skicka in både 3–2 och 4–2, som också räckte till seger.

– Det känns jätteskönt, vi bygger upp vårt självförtroende och det kommer gå jättebra i fortsättningen nu. Vi sa att vi kämpa så hårt det bara går och spela som ett lag. Vi jobbar som ett lag och är ett så bra lag nu efter vår vinst, säger Sundnäs Grillfors i SVT:s sändning.

Västerbotten–Dalarna 2–4 (2–2, 0–2)
Mål, VBT:
Evelina Arvidsson 2
Mål, DAL: Tilde Sundnäs Grillfors 3, Emma Hermansson
Skott: 14–33 (10–18, 4–15)

***

Det var egentligen aldrig något snack när Småland ställdes mot Blekinge i kvartsfinal två under fredagen.

Det stod visserligen bara 2–0 till Småland efter den första perioden, men med skotten 20–3 hade man ett rejält övertag och övertaget kom att ge utdelning i den andra perioden.

Redan åtta sekunden in i andra perioden ökade Hilda Svensson på till 3–0 och därifrån rann de iväg till hela 8–0 innan slutsignalen ljöd.

Stora segerorganisatörer för Småland var Hilda Svensson med ett mål och fem assist samt Jenna Raunio som stod för ett hattrick och två assist.

– Det är fantastiskt kul att spela med Småland, det är bland det roligaste man kan göra och det är så kul när vi hittar varandra så bra. Det är ren glädje, säger Jenna Raunio i SVT:s sändning.

Småland–Blekinge 8–0 (2–0, 6–0)
Mål, SMÅ:
Jenna Raunio 3, Hilda Svensson, Tilde Elmersson, Meja Andersson, Sofie Claesson, Edit Danielsson
Skott: 36–11 (20–3, 16–8)

***

I dagens tredje kvartsfinal möttes Sveriges två största städer i en tät och rejäl batalj.

Göteborg kom ut starkast och gjorde mål redan efter 20 sekunder. De utökade dessutom ledningen bara två minuter senare i powerplay.

Stockholm kunde reducera snabbt i powerplay men Göteborg utökade återigen ledningen i mitten av den första perioden.

I slutet av perioden fick Stockholm chansen i powerplay igen och gjorde inga misstag när de reducerade men Göteborg hade ledningen med 3–2 när de gick in till periodpausen.

I den andra perioden var det Stockholm för hela slanten. De fick ännu en chans i powerplay och satte dit kvitteringen och kunde även ta ledningen i mitten av andra perioden.

När det sedan var mindre än två minuter kvar av matchen stängde Stockholm butiken när de utökade ledningen till 5–3.

Göteborg tog ut sin målvakt för att kunna pressa på för ett mål men istället kunde Stockholm definitivt sätta spiken i kistan med 6–3 i tom bur.

Stockholm–Göteborg 6–3 (2–3, 4–0)

Mål, Stockholm: Isabelle Leijonhielm 2, Saga Odebrant, Vega Milfors 2, Tilda Edsman

Mål, Göteborg: Emilia Bergeby Hallbeck 2, Ella Hellman
Skott:
26–16 (11–9, 15–7)

***

Det var en oerhört spännande kvartsfinal mellan Ångermanland och Västergötland som avslutade dagens kvartsfinaler i TV-pucken.

Västergötland tog ett tidigt grepp om matchen när de efter redan två minuter tog ledningen. Greppet blev heller inte svagare när de satte 2–0 några minuter senare.

Ångermanland ryckte upp sig i mitten av perioden när de fick in en reducering. I slutet av första perioden kunde de dessutom kvittera.

I den andra perioden blev det inga mål och matchen gick till förlängning.

Där avgjorde Ångermanland efter 50 sekunder och tog sig vidare till semifinal.

Ångermanland–Västergötland 3–2 (2–2, 0–0, 1–0)

Mål, Ångermanland: Mira Hallin 2, Ebba Hedqvist

Mål, Västergötland: Judith Andersson, Stina Röhricht

Skott: 28–12 (7–4, 20–8, 1–0)