Mästarna stormar mot ny final – kan avgöra

(2-0, 1-1, 1-0)
Frölunda HC dam
Frölunda - Luleå, SDHL

Publicerad: 6 mars 2024

Frölunda måste vinna fredagens match mot Luleå, annars är säsongen över för SDHL-nykomlingarna och Luleå är vidare till final.

Stephanie Neatbys storspel i Frölundakassen i den första semifinalen räckte inte. 49.34 i den tredje perioden kom matchens första och enda mål, signerat av Luleås Jenna Pirttijärvi.
I match nummer två, i Luleå, tog hemmalaget ett rejält grepp om matchserien.

Numret större

Efter den första perioden befann sig Luleå i en 2-0-ledning efter att Jenna Pirttijärvi och Emma Nordin stått för varsitt mål. Det första målet gjordes i numerärt överläge efter att lagkaptenen Hanna Olsson åkt ut för tripping, endast fem sekunder tog det för Pirttijärvi att näta i spelformen.
Frölunda fick sedan en drömstart på mittperioden när Felizia Wikner-Zienkiewicz efter 33 sekunder styrde in en reducering.
Men därefter visade Luleå varför man vann grundserien överlägset och skickade in både 3-1 och 4-1 innan matchen var slut. Målen gjordes av Lisa Johansson och Petra Nieminen.
– Vi måste ha mer trafik framför mål och få mer puckar på mål. Det är ju där målen görs. Och vi måste också vara starkare framför Neatby och ta bort returerna bättre, sa Felizia Wikner Zienkiewicz.
Nästa match spelas på fredag och då är förutsättningarna tydliga, Frölunda måste vinna i Luleå för att hålla matchsserien vid liv.