Finalklart i flickornas TV-puck – de gör upp mot varandra om pokalen

(21132) TV-pucken
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 6 november 2021

Flickornas TV-pucken-slutspel rullar vidare och nu är det klart vilka som ställs mot varandra i finalen.
Där blir det en kamp mellan Dalarna och Småland.

I den första semifinalen var det Dalarna som mötte Ångermanland i en fight om en finalplats.

Det var Ångermanland som tog ledningen tidigt i den första perioden men Dalarna kunde snabbt kvittera bara minuten senare.

I slutet av första perioden kunde Dalarna ta ledningen med 2–1 och sedan utöka ledningen till 3–1 innan perioden var över.

Den andra perioden inledde med att Dalarna tog flera utvisningar men Ångermanland lyckades inte kapitalisera på möjligheterna. Istället kunde Dalarna utöka sin ledning till 4–1.

Kort därpå reducerade Ångermanland som sen tog ut sin målvakt för att skapa tryck på Dalarna men det blev inga fler mål.

Dalarna vidare till final efter en stark 4–2-seger.

Ångermanland–Dalarna 2–4 (1–3, 1–1)

Mål, Ångermanland: Ebba Hedqvist 2

Mål, Dalarna: Emma Hermansson, Tilde Sundnäs Grillfors, Nellie Nord, Tillie Ytfeldt

Skott: 16–16 (7–10, 9–6)

***

Motståndet för Dalarna i finalen blir Småland, som vann en dramatisk semifinal mot Stockholm.

Efter att Isabelle Leijonhielm gett Stockholm ledningen i numerärt överläge sex och en halv minut in i matchen kom kvitteringen, även det i powerplay, från Smålands Jenna Raunio när drygt åtta och en halv minut av andra perioden var spelad.

Och även avgörandet kom att falla i numerärt överläge.

Med 1.10 kvar att spela av andra perioden ådrog sig Stockholm ett lagstraff för att man var för många spelare på isen, men man höll trots det ut hela vägen och tog matchen till förlängning innan avgörandet kom.

Och då var det Smålands Hilda Svensson som klev fram 28 sekunder in och överlistade Lia Leiderö Palmlöv i Stockholmskassen, endast 23 sekunder in i förlängningen, för att skicka Småland till final – något som innebär att man har chans att försvara förra årets titel.

Småland–Stockhom 2–1 (0–1, 1–0, 1–0) efter förlängning