HockeyNews
PLUS

FBK:s önskenamn får lämna NHL-klubben

Oskar Steen
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 11 juni 2024

FacebookXWhatsApp

Den förre Färjestadscentern Oskar Steen kommer att lämna NHL-klubben Boston. Han skulle vara ett drömnamn för Karlstadsklubben.
– Det enda vi vet nu är att det inte blir någon fortsättning i Boston, säger Steens agent Joakim Persson till Värmlands Folkblad.

ANNONS

Efter mer än tre år i Bruins organisation är Oskar Steen på jakt efter en ny klubb.
Den 26-årige värmlänningen erbjuds inget nytt kontrakt och kan skriva på för andra NHL-klubbar från och med den 1 juli.
– Men Boston har givit oss tillstånd att redan nu börja prata med andra lag för att se vilket intresse som finns. Så det är de samtalen vi är mitt inne i nu, och jag ska strax över till Vegas på NHL-draften den 28-29 juli och där fortsätta ha samtal och dialoger, säger Steens agent Joakim Persson till VF.

Flitig poänggörare i AHL

Under sina drygt tre säsonger i Boston har det blivit 60 NHL-matcher och fyra mål och fyra assist för Steen. Övrig tid har han tillbringat i farmarlaget Providence där han har gjort över 100 poäng på drygt 200 matcher.
Färjestad har via sportdirektören Rickard Wallin en kontakt med Joakim Persson som tidigare har berättat för Hockeynews att Oskar Steen siktar på att fortsätta borta i Nordamerika.
– Sen får vi se om det blir en fortsättning i NHL eller om det blir SHL eller Schweiz. Det är de tre alternativen som finns. Samma sak där, jag har dialog och kontakt med de lag i Europa som hört av sig. Men huvudfokus är Nordamerika just nu, säger Joakim Persson.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln