HockeyNews
PLUS

FBK-stjärnan lämnade landslaget: "Chock"

Marian Studenic
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 30 augusti 2024

FacebookXWhatsApp

Färjestads nya slovakiska stjärna Marian Studenic blev missnöjd under samlingen för OS-kvalet – och bestämde sig för att åka till Karlstad.
– Det var en överraskning och en chock, men vi klarade oss bra, säger förbundskapten Craig Ramsay.

ANNONS

Slovakien har inlett kvalet till OS 2026 och besegrade Österrike med 2–1. Men slovakerna fick göra det utan Färjestads nya forwardsvärvning Marian Studenic.
Den 25-årige forwarden beslöt sig för att lämna sitt landslag när han inte var nöjd med den roll han hade fått. Studenic var uppsatt som 13:e forward och precis utanför de fyra kedjorna.
Efter 2–1-vinsten mot Österrike på torsdagskvällen förklarade Slovakiens förbundskapten Craig Ramsay vad som hänt med Marian Studenic.

"Skulle ha spelat"

– Han skulle ha spelat, men bestämde sig för att han inte gillade sin roll. I slutändan är det upp till honom. Det var en överraskning och chack, men vi klarade oss bra, säger Ramsay, enligt Sport.sk.

Cehlarik petades

Inför kvalet blev Leksandsstjärnan Peter Cehlarik petad och ställd utanför Slovakiens trupp till OS-kvalet. Och Marian Studenic skulle ha börjat som extraforward. Den rollen tog istället Milos Roman, till vardags i tjeckiska Trinec.
– Miloš Roman kom in, han spelade inte mycket, jag är inte van vid att ha tretton forwards. Men när han var på isen var han riktigt bra, säger Ramsay.
Marian Studenic, som hade en lång säsong i NHL-laget Seattle och farmarlaget Coachella Valley, anslöt till Slovakiens landslag så sent som i onsdags medan övriga lagkamrater var på plats i söndags.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln