HockeyNews
PLUS

FBK-kaptenens comeback fortfarande oklar

Linus Johansson
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 09:07

FacebookXWhatsApp

Färjestad har fått klara sig utan sin skadade lagkapten Linus Johansson under i princip hela försäsongen.
Frågan är när i SHL-starten han kan vara redo för comeback.

ANNONS

Sedan snart fyra veckor tillbaka tränar Färjestads VM-spelare Linus Johansson för att så snart som möjligt kunna spela efter skada. Han drillas i Karlstad av Sebastian Erixon.
– Han har åkt mycket skridskor så han är nog ganska trött på det, hehe, säger Färjestadstränaren Tomas Mitell till Hockeynews.
Ännu är inte Linus Johansson tillbaka i lagträning på is och därför ser det mörkt ut med hans medverkan i SHL-premiären mot Rögle på lördag.

Johansson missar SHL-premiären

– Vi får väl avvakta. Linus har inte tränat på ett tag. Han har varit borta en månad nästan så han behöver träna lite grann innan han är spelredo. Sedan när det blir exakt får vi väl se. Men det ska inte vara jättelångt bort. Tror vi inte, säger Tomas Mitell.
Den i höst 32-årige smålänningen Linus Johansson kommer att inleda sin sjätte säsong i Färjestad efter flytten från Djurgården 2018. Under 2020/2021 spelade Johansson i KHL. Med undantag av första säsongen i FBK har han varit lagkapten och 2022 fick han lyfta SM-bucklan.
Frågan är nu när han kan vara tillbaka i spel.

Dagar eller någon vecka

– Det kan vara några dagar bort till spel och det kan vara någon vecka bort till spel. Det är nåt i den stilen, säger Tomas Mitell till Hockeynews.
Linus Johansson håller sig positiv trots gnuggande vid sidan av.
– Jag kan ändå träna, jag kan köra hård fys – jag kan göra ALLT förutom att träna med laget och att spela matcher. Jag får ändå grundträning och det är bra – men sen är det inte bra nog för att spela, säger han till Värmlands Folkblad.
I övrigt har Färjestad bara backen Jérémy Groleau på skadelistan.
– Groleau är några veckor bort med sin långtidsskada. I övrigt tror vi att alla ska vara redo att träna på torsdag för fullt, säger Tomas Mitell till Hockeynews.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln