HockeyNews
PLUS

Erikssons svar: ”Tror inte han har något stort förtroende för mig”

Niklas Eriksson/Bromé
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 11 juni 2024

FacebookXWhatsApp

Mathias Bromé vittnar om att han mått väldigt dåligt de senaste månaderna.
Nu ger Örebros tränare Niklas Eriksson sin sinvynkel på den ohållbara situationen.
– Jag tror inte att han (Bromé) har något stort förtroende för mig, säger Eriksson till NA.

Efter månader av spekulationer blev det till slut på måndagen klart att Örebro köper ut Mathias Bromé och att forwarden i stället går till Luleå. Bromé har valt att vara tyst, men efter att allt blev klart bröt haan sedan tystnaden i en intervju med NA.

– Jag har mått väldigt dåligt. Det är klart man gjort det. Det är ändå något som påverkar i vardagen och det blir mycket skriverier och rykten. Det är klart det är jobbigt, men nu får man blicka framåt och se vad som väntar, sa han till tidningen under måndagen.

Nu ger tränaren Niklas Eriksson sin syn på situationen som till slut blev ohållbar.

– Det är ingen situation man önskar, att det ska bli så här. Jag håller med om att det är ett misslyckande att man ska gå skilda vägar innan kontraktets tid har gått ut.

I pressmeddelandet går det att läsa att det varit en ohållbar situation mellan tränare och spelare.

– Man tittar väl djupare också på andra delar som jag inte vill gå in djupare på, vad man bidrar med varje dag. Jag vet inte hur många gånger jag sagt det, men vi har en team-identitet som vi ska följa och vår uppgift är hela tiden att se till att vår verksamhet är bra och att vi har en trovärdighet mot laget. Det är väldigt viktigt för oss. Den här team-identiteten är något vi hela tiden tittat på och gjort bedömningar ifrån. Den vill vi inte släppa.

NA: Passar han inte in i den då, eller vad menar du?

– Vi tycker att det bidragits för lite på det dagliga, så att säga.

Örebrotränaren får även frågan om deras relation idag.

– Den kanske inte är den bästa. Jag tror säkert inte han ser mig som någon tränare som har … vad ska man säga? Jag tror inte att han har något stort förtroende för mig. Men jag har sagt det till Mathias också att jag försöker skilja på sak och person, och att vara så professionell som jag kan i den här rollen. Jag har inget emot Mathias som person, absolut inte, och det vill jag påpeka.

Den gångna säsongen svarade Mathias Bromé för 26 poäng på 50 matcher. Hans poängrekord i SHL är 43 poäng under en och samma säsong.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!