Efter tre raka förluster – Frödén och Olofsson kan bli mästare på hemmaplan

Publicerad: 20 juni 2023

Seger var ett måste för att leva vidare.
Då klev Coachella Valley Firebirds ut och vann på hemmaplan.
Nu väntar en sjunde avgörande match – på hemmaplan.

Finalspelet i AHL, där Calder Cup väntar på vinnaren, har varit ett svängigt sådant. Det började med att Coachella Valley vann de två första matcherna på ett övertygande sätt där man höll nollan i båda matcherna.

I match tre, fyra och fem, som spelades på Hersheys hemmaplan, blev det även där seger för hemmalaget vilket innebar att de hade matchboll när finalserien vände till Coachella Valley igen. Och hemmaplansfördel kom att visa sig vara betydande även denna gång.

Även om det var Hershey som tog ledningen efter bara en och en halv minuts spel så var det Coachella Valley som var i ledning efter den första perioden med 3–1, och den ledningen kom man inte att släppa ifrån sig.

Hershey reducerade tidigt i den andra perioden men kom inte närmare än så utan hemmalaget kunde på nytt dra ifrån genom två mål från Kole Lind, som nu gjort 30 poäng på 25 slutspelsmatcher vilket är tionde flest någonsin i AHL:s historia.

När slutsignalen ljöd var det 5–3 på resultattavlan i Coachella Valleys favör som därmed skaffat sig chansen att vinna mästerskapet på hemmaplan.

Ingen av de tre svenska spelarna på isen, Gustav Olofsson och Jesper Frödén för hemmalaget och Gabriel Carlsson för Hershey, noterades för någon poäng i matchen. Match sju spelas natten till torsdag svensk tid.

Coachella Valley Firebirds–Hershey Bears 5–3 (3–1, 1–1, 1–0)