HockeyNews
PLUS

Efter följetongens slut: "Måste passa in"

Örebro
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 24 augusti 2024

FacebookXWhatsApp

Philip Holm och Örebro har till slut gått skilda vägar efter en lång och omskriven följetong. Men orsakerna till separationen vill man fortfarande inte avslöja.
– Det är väl alltid lite utmanande när man hamnar i en sån här situation, säger sportchefen Henrik Löwdahl till NA.

ANNONS

Örebros sportchef Henrik Löwdahl kan till slut stänga kapitlet om Mathias Bromé och Philip Holm.
Sedan slutskedet av grundserien har de stått utanför laget och det har varit klart att de inte skulle spela mer för klubben.

Forwarden Mathias Bromé kom överens om en uppgörelse med Örebro runt midsommar och skrev sedan på för Luleå. Den landslagsmeriterade backen Philip Holm har det däremot dröjt för, ända fram till fredagens besked.
– Det är väl alltid lite utmanande när man hamnar i en sån här situation där man ska gå skilda vägar. Även för Philip som ska hitta en ny klubb som passar honom och familjen, och som känns motiverande och intressant, säger Örebros sportchef Henrik Löwdahl till Nerikes Allehanda.

Trots att en uppgörelse nu är klar så vill han fortfarande inte gå in på detaljer kring vad som hänt.
– Philip har inte hamnat i en konflikt, utan det är mer ett val utifrån sportsliga grunder i spelet och hur man uppträder, säger Löwdahl till NA.

– Han hade ett jättefint första år, men sen kan det hända saker som gör att det inte klaffar och fungerar fullt ut. Då kan ett miljöombyte vara det bästa. Det andra året i klubben blev inte lika lyckat.
– Han hade ett tuffare fjolår. Sen måste man passa in i gruppen och det man vill göra i klubbens satsning framåt. I grunden är han en väldigt duktig hockeyspelare, annars skulle han inte ha spelat i landslaget och spelat OS, säger Löwdahl.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln