HockeyNews
PLUS

Efter domen mot Östman – Leksand överklagar

Kalle Östman

Publicerad: 2 april 2024

FacebookXWhatsApp

Leksand har tvingat fram en sjunde och avgörande SM-kvartsfinal mot Frölunda.
Då hoppas Leksand få avstängde Kalle Östman spelklar – genom att överklaga disciplinnämndens dom, skriver Aftonbladet.

Det var i den femte kvartsfinalen i Scandinavium mellan Frölunda och Leksand som Leksandscentern Kalle Östman åkte in i en av linjemännen på väg till spelarbåset för att byta.
Östman anmäldes i efterhand till disciplinnämnden och fick tre matchers avstängning och över 12 000 kronor i böter.

Därför blev Östman avstängd

”Av filmsekvensen framgår att Kalle Östman under en längre åksträcka har blicken i samma riktning som linjedomaren är placerad. Att Kalle Östman alls inte skulle ha hunnit uppfatta denne är inte troligt, även med beaktande av att linjedomaren rört sig inåt isen. Kalle Östman väljer i detta läge att sätta upp sina händer och avsiktligt trycka ifrån mot domarens rygg. Nämnden finner det härigenom utrett att Kalle Östman gjort sig skyldig till en bestraffningsbar Physical abuse of officials”, stod det i disciplinnämndens dom.

Kalle Östman missade match 6:7 i Leksand där dalalaget vann och kämpade sig fram till en sjunde och avgörande match i Göteborg.

Leksand hoppas på förståelse hos RIN

Då hoppas Leksand att Kalle Östman får spela. Klubben har överklagat avstängningsdomen till Riksidrottsnämnden.
– Ja, det stämmer. De har också begärt en så kallad inhibition, att han ska kunna spela under handläggningen. Det gjorde de redan under påskhelgen, säger Joakim Dahl, på Riksidrottsförbundet, till Aftonbladet.
Leksand som har frågetecken för både Marek Hrivik och Justin Kloos hoppas att Kalle Östman ska bli spelklar till onsdagens match 7:7.
RIN kan besluta att han blir spelklar i väntan på utredning. Domen kan även bli ändrad eller upphävd. Nämden kan också avlå överklagan.
ANNONS: Se alla matcher i TV4 PLAY för 399 kr/mån – spara 900 kronor

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)