HockeyNews
PLUS

Efter derbykrossen: "Spelar ut dem fullständigt"

(9988) Daniel Olsson-Trkulja
Bildbyrån

Publicerad: 24 september 2019

FacebookXWhatsApp

LEKSAND. Leksand är fortsatt obesegrade på hemmais. Forwarden Daniel Olsson-Trkulja menar att supportrarna är en starkt bidragande orsak till lagets starka hemmafacit. 

– Det är grymt kul att spela när det är så här och supportrarna lyfter verkligen fram oss idag, säger han till HockeyNews.se efter 5-1-segern mot Brynäs. 


SHL presenteras i samarbete med ATG Sport

Leksand besegrade Brynäs med klara 5–1 hemma i Tegera Arena. Det innebär att laget har tagit full pott på hemmais den här säsongen. Till skillnad från de tidigare två matcherna, då laget vänt underläge till seger i tredje perioden, avgjorde man den här matchen tidigt. Tre snabba mål i inledningen av den första perioden såg till att tillställningen aldrig blev spännande. 

Daniel Olsson-Trkulja var en av målskyttarna och när han skulle summera insatsen efteråt hade han följande att säga: 

– Vi startar första tio minuterna riktigt bra, då spelar vi ut dem fullständigt. Andra perioden har vi en liten dipp där vi måste spela lite enklare. I tredje studsar vi tillbaka och överlag får det ses som en bra match från vår sida, säger han till HockeyNews.se. 

Hemmalaget såg ostoppbara ut i inledningen och gästerna såg i det närmsta paralyserade ut av de vitblåas framfart.  

– Vi jobbar stenhårt för varandra hela tiden, men när vi spelar lite enklare får vi upp farten i spelet och då är vi svåra att möta. Vi har bra fart över hela laget och kan vi då spela enkelt och snabbt till varandra är vi svåra att stoppa, säger Olsson-Trkulja. 

I och med att ni kom ut så starkt i kväll, hade ni förberett er på något annat sätt än tidigare? 

– Vi förberedde oss på samma sätt som alltid. Det är ju egentligen mest inramningen som är skillnaden mot en vanlig match, annars försöker du bara göra samma saker som du alltid gör i uppladdningen. 

Det var nog inte många som på förhand trodde att Leksand skulle vinna den här matchen med så pass klara siffror. Olsson-Trkulja medger att han inte heller trodde det, men att han inte är förvånad sett till matchbilden. 

– Med tanke på hur bra jag tycker att vi spelar så är jag inte alls förvånad. Sedan kanske man inte trodde innan matchen att vi skulle ha ledningen med 3-0 efter 10 minuter, men vi spelar ju bra då också så allt för konstigt var det inte. 

Avslutningsvis passar 28-åringen på att hylla sin nya hemmapublik. 

– Fantastisk inramning. Det var som på premiären. Det är grymt kul att spela när det är så här och supportrarna lyfter verkligen fram oss idag. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!