HockeyNews
PLUS

Duon hyllas efter Columbus nya skalp

(8335) Columbus
Bildbyrån

Publicerad: 1 maj 2019

FacebookXWhatsApp

VANCOUVER. Matchserien mellan Columbus och Boston fortsätter vara stenhård. För första gången gick det inte till förlängning när Columbus vann nattens möte med 2-1. Samma siffror som de nu leder matchserien med. 

Presenteras i samarbete med Hajper.com – En spelsajt i hajper-fart 

Columbus målvakt, Sergej Bobrovsky har varit en nyckel i Columbus framgång under slutspelet. På 105 skott har han bara släppt sex förbi sig på tre matcher mot Boston och har ett snitt på 1.47 insläppta över hela slutspelet. Bara slaget av Islanders Robin Lehner. 

"Vår bästa spelare"

I natt räddade ryssen 36 av 37 skott när Columbus manövrerade ut Boston för andra matchen i rad. 

– Han spelar så bra ikväll. Jag tror att om lag hittar vägar att vinna den här typen av matcher i ett slutspel, matcherna är så jämna, då måste målvakten vara den bästa spelaren och han har varit vår bästa spelare, säger Columbus tränare, John Tortorella till lagets Twitter. 

Båda tidigare mötena har gått till förlängning där lagen vunnit varsin match. I natt kom avgörandet i andra perioden, när Matt Duchene sköt 2-0 i powerplay, hans nionde poäng på sju matcher. 

– Jag gillar hur vi tog tillbaka pucken (i powerplay) och Duchy (Duchene) har en hel del med det att göra. Det är många puckar på blålinjen och även lösa puckar efter det. Det var garanterat många andra som var delaktiga men jag noterade Duchy som vann tillbaka många puckar och höll oss kvar i zonen.

Hyllar Duchene

Duchene kom till Columbus den 22 februari, tre dagar före trejd-deadline. Sedan dess har han betytt mycket för Columbus och Tortorella.

– Jag visste ingenting om honom. Jag visste att han var en bra (spelare) men vad jag respekterar mest med honom är att han är en hockeyspelare! Han gillar att snacka hockey, han är alltid involverad när vi kollar på video, vill alltid ha extra videos. Han har varit en nyckelspelare för oss under viktiga stunder. 

Innan Duchenes mål hade Boone Jenner givit hemmalaget ledningen. I slutet på den andra perioden gav Jake DeBrusk gästerna hopp med en reducering, men närmare än så kom aldrig Boston, som hade ett par skott i ramen i den tredje perioden. 

Columbus fortsätter vara slutspelets stora överraskning. Efter att ha slagit ut grundserievinnaren, Tampa Bay, med 4-0 i matcher leder de nu andrarundan mot Boston med 2-1. En enda förlust för laget som tog den sista platsen till slutspelet.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!