Bildbyrån/Skärmdump SVT (montage)

Publicerad: 2 november 2023

Det är nu semifinalklart på pojksidan i TV-pucken 2023.
Det efter att de fyra kvartsfinalerna avgjorts under torsdagen.

Först ut för dagen var Dalarna och Östergötland, där det dröjde tills det att man hunnit halvvägs in i första perioden innan öppningsmålet i slutspelet föll. Detta då William Dahlgren överlistande Viggo Tamm i Dalarnas, och därefter rullade det på för Östergötland som hade 2–0 med sig in i period två efter mål av Oscar Holmertz.

Efter ytterligare ett mål från Östergötland tidigt i period två studsade Dalarna tillbaka med två reduceringar, men närmare än så kom man inte i denna match utan Östergötland visade sig vara allt för starka då Ture Holmér replikerade bara 50 sekunder efter Dalarnas andra mål. Oscar Holmertz spikade igen kistan med sitt 5–2 mål i tom bur.

Dalarna–Östergötland 2–5 (0–2, 2–3)
Mål, DAL:
Anton Jansson, Sebastian Nilsson
Mål, ÖST: Oscar Holmertz 2, Milliam Dahlgren, Noel Lundell, Ture Holmér

Desto större dramatik blev det i torsdagens andra match då Norrbotten brakade samman med Södermanland. Efter en mållös förstaperiod dröjde det ända tills det att strax över fyra minuter återstod av andra perioden innan matchens första, och enda, mål kom.

Detta då Patric Hellström hittade rätt bakom Viggo Waller i Norrbottens mål. Då Hampus Flodqvist spikade igen i Södermanlands kasse kunde de också vinna med 1–0.

Norrbotten–Södermanland 0–1 (0–0, 0–1)
Mål:
Patric Hellström

Riktigt lika jämnt var det inte när Småland ställdes mot Västergötland. Det var visserligen 1–1 på resultattavlan efter den första perioden, men i den andra rann det iväg rejält.

Småland gjorde då nämligen fyra mål inom loppet av knappt sex och en halv minut för att dra iväg till en 5–1-ledning när drygt nio minuter återstod av matchen. I numerärt överläge fastställde sedan Benjamin Jismyr slutresultatet med 44 sekunder kvar att spela.

Småland–Västergötland 6–1 (1–1, 5–0)
Mål, SMÅ:
Malte Gustafsson, Wiggo Sörensen, Olle Ågren, Emil Strålberg, Fabian Merkle Rohdin, Benjamin Jismyr
Mål, VÄS: Max Trygg

Pojkarnas kvartsfinalspel avslutades med att värddistriktet Gästrikland ställdes mot Stockholm Nord, och det blev en tuff resa för de förstnämnda. Redan efter elva sekunder kunde Sam Kusuki göra 1–0 för Stockholm och därefter rullade det på för dem. När första perioden var över hade de en betryggande 5–0-ledning, efter att de vunnit skotten med 20–8.

I period två gjorde Stockholm Nord vad de behövde göra och bevakade den ledning man skaffat sig under matchens 20 första minuter. Man såg dessutom till att utöka ledningen två gånger om innan slutsignalen ljöd.

Stockholm Nord–Gästrikland 7–0 (5–0, 2–0)
Mål, STN:
Alexander Command 2, Sam Kusuki, Viggo Björck, Dag Henriksson, Oscar Olsson, Wilmer Kronwall

Fredag, 11.10: Västergötland–Gästrikland
Fredag, 15.30: Förlorare Dalarna/Norrbotten–Förlorare Västergötland/Gästrikland (plats 7–8)
Fredag, 17.10: Vinnare Dalarna/Norrbotten–Vinnare Västergötland/Gästrikland (plats 5–6)