HockeyNews
PLUS

Doldisen hyllas: "Kommer få ett genombrott"

Olausson
ANNONS

Publicerad: 14 september 2024

FacebookXWhatsApp

Växjö Lakers har tappat flertalet bärande offensiva spelare inför den stundande SHL-säsongen och nu höjs såväl frågetecken som utropstecken inom lagets forwardsuppsättning inför säsongsstarten.
– Han kan visa sig vara en av SHL:s bästa spelare, säger supporterprofilen Coffe Mattisson i podcasten Femtefemman, som görs i samarbete med Betsson, om ett av lagets nyförvärv.

ANNONS

ANNONS

Efter förra säsongens snöpliga slutspelsuttåg mot ett pånyttfött Rögle har Växjö Lakers tappat en rad bärande offensiva spelare. Inte minst klubbikonen Robert Rosén. Det får panelen i podcasten Femtefemman, som görs i samarbete med Betsson, att höja ett varningens finger för hur bra smålänningarnas offensiv egentligen är när vi närmar oss en ny SHL-säsong. Även om det samtidigt bedöms finnas intressant potential i truppen.
– Jag tycker att den här forwardsidan ser lite mer svajig ut, utan att veta exakt hur bra Félix Robert och alla de här är. Sebastian Strandberg tycker jag är ett bra nyförvärv. Jag tycker att han är väldigt nyttig på SHL-nivå. Dennis Rasmussen har jag spelat med. En underbar kille och också en bra karriär, men jag vet inte om han är den här poängplockaren. Där har de tappat lite, konstaterar den tidigare Luleå-stjärnan Niklas Olausson i podden.

– Du har Robert Rosén, Marcus Sylvegård och (Kalle reds. anm.) Kossila som någonstans var deras offensiva spets. Det kanske är luckor som de här nyförvärven kan fylla, men det är stora skridskor att fylla.

En spelare som dock hyllas stort inför säsongsstarten, både av Niklas Olausson och av supporterprofilen Coffe Mattisson, är 19-årige Filip Eriksson, som imponerade både i allsvenska Nybro och i SM-slutspelet med Lakers säsongen. – Jag vill verkligen hylla Filip Eriksson, som var otroligt bra i Nybro i Hockeyallsvenskan förra säsongen. En ung spelare som jag tror kommer att få ett genombrott och jag tror även att han kommer att få spela en hel del powerplay faktiskt. De kvaliteterna har han, så håll ett öga på honom, säger Olausson och får medhåll av Mattisson:

ANNONS

– Jag tror att Filip Eriksson kommer att lyfta sig ännu mer i år. Han hade en kanonsäsong i Nybro förra året och även slutspelet hos oss. Han har sett jäkligt fin ut.

Om anfallsbesättningen beskrivs som svajig och osäker av Olausson så menar Coffe Mattisson att det både finns spelare som måste höja sig avsevärt och spelare som kommer att överraska gemene man väldigt positivt.
– (Joachim) Blichfeld, dansken, måste fan komma upp i nivå. Han måste bevisa huruvida han ska ha en plats kvar eller inte till nästa säsong. Han måste komma igång ännu mer. Han måste över 20-sträcket (i antal mål).

– Sedan tror jag att Otto (Koivula) kommer att vara en grym spelare i SHL. En av SHL:s bästa spelare skulle jag säga såhär på förhand. Jag har sett honom lite på träningar och jag tror jäkligt mycket på honom. Han har sett grym ut. Han är ett stort jävla monster. Jag är själv rätt kraftig va, men med hans skydd på så är han fan dubbla mig och två huvuden längre. Och finsk dessutom. Det är ju få förunnat bara det, skrattar han.

ANNONS

Lyssna på Femtefemmans lagavsnitt om Växjö Lakers här

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln