HockeyNews
PLUS

DIF ska ha möte med NHL-klubbens läkare

(29238) Calle Odelius
Bildbyrån

Publicerad: 27 februari 2024

FacebookXWhatsApp

Calle Odelius känner sig redo och spelklar för Djurgården efter skadan i november.
Men New York Islanders har inte gjort tummen upp. Nu ska nästa steg i processen tas.

Sedan ett par veckor tillbaka tränar Calle Odelius för fullt med Djurgården. Men på måndagsträningen var han inte med när övriga laget tränade på Hovets is.
Först efter lagträningen dök han upp och tränade då på egen hand.
Odelius, som har ett kontrakt med NHL-klubben NY Islanders och är utlånad till Djurgården den här säsongen, behöver få Islanders godkännande för att kunna kasta sig in i slutspurt och slutspel.
– Vi behöver veta närmare var vi befinner oss med skadan och läkningsprocessen. Det är väl lite delade meningar där, säger Djurgårdens sportchef K-G Stoppel till Hockeynews.

ANNONS

Odelius opererades i USA

Calle Odelius bröt fotleden i slutet av november missade JVM och fick åka över till USA för att operera skadan. Det första beskedet från läkarna i Sverige var att det inte skulle behövas något ingrepp för att läka skadan.
Nyligen var Odelius över i USA för att röntga foten. Läkningen har gått bra. Men NY Islanders vill avvakta ytterligare med spel.
– Calle är ung och ambitiös och vill. Han tycker att det känns bra nu. Vi ska försöka ha nån diskussion de närmaste dagarna där våra läkare och deras läkare pratar med varandra och har samma bild, säger Stoppel.

ANNONS

Islanders har rättigheterna

Djurgården hoppas få tillgång till Calle Odelius inom kort. – Det är samma sak där. I Sverige har man ett sätt att se på skador och i Nordamerika har man ett annat. I slutändan så är det Islanders som sitter på rättigheterna.
ANNONS: Se alla matcher i TV4 PLAY för 399 kr/mån – spara 900 kronor

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln

ANNONS