HockeyNews
PLUS

DIF nästan skadefritt – Kimbys svåra val

Robert Kimby Djurgården val
Foto: Bildbyrån och Mattias Ek
ANNONS

Publicerad: 15 oktober 2024

FacebookXWhatsApp

Djurgården börjar bli friskt och helt och fick redan i matchen mot Kalmar i fredags börja peta forwards.

Den här veckan förbättras urvalet och läget ytterligare.

– Man får vara nöjd så länge det varar, säger Djurgårdstränaren Robert Kimby till Hockeynews.

ANNONS

För bara någon vecka sedan var Djurgårdens skadelista sju man långa. Förutom toppbacken August Berg (cirka två veckor bort från spel) var även sex forwards på listan över frånvarande spelare.

På måndagen kunde visserligen inte Dick Axelsson träna med övriga laget, men förhoppningen är att han är med på tisdagen och spelar på onsdag mot AIK.

Och nu är alla forwards i truppen med på isträningarna. Både Linus Eriksson och Arvid Costmar väntas vara redo för comeback den här veckan. Melvin Wersäll är dessutom med och kör för fullt efter sin axeloperation.

"Helt klart så ljusnar det"

– Det är många som antingen är tillbaka i full träning och börjar närma sig att vara uttagningsbara. Än så länge är vi inte där med alla, men helt klart så ljusnar det, så är det ju, säger Djurgårdstränaren Robert Kimby till Hockeynews.

Han bekräftar att Linus Eriksson sannolikt är aktuell för spel mot AIK eller ännu troligare mot Almtuna på fredag.

– Ja, tanken är det. Sedan får vi se vad som händer. Först och främst ska han spela juniormatch imorgon och så tar vi det därifrån och ser hur det funkar.

ANNONS

Djurgårdens J20-lag möter Brynäs i Gävle och då kan både Linus Eriksson och Anton Frondell, som nyligen gjorde comeback efter skada, vara med.

– Ja, det var grundplanen i alla fall, hehe. Den diskussionen hade vi innan träningen, säger Kimby på måndagen.

Costmar mot comeback på fredag

Arvid Costmar ser också pigg och rapp ut efter sin knäskada som han drog på sig i hemmapremiären mot BIK Karlskoga den 24 september.

– Costmar har gnuggat på så ska vi vänta på att han får sista godkännandet. Sedan om det är på onsdag eller fredag eller nästa onsdag vet jag inte. Rimligtvis så i slutet på veckan i alla fall, säger Kimby.

Det skulle kunna innebära spel mot Almtuna på fredag i Uppsala.

Om Dick Axelsson är redo för matchen mot AIK kommer Djurgården att ha 14 av sina 16 forwards att välja på. Då får Djurgårdens tränarstab med Kimby, Michael Holmqvist och Patrik Andersson något att klura på.

– Ja, vad var det ”Honken” sa? Nån frågade hur vi ska lösa det här och då svarade ”Honken”: Det är inte mitt problem, det är Roberts problem, haha, säger Kimby som har huvudansvaret.

ANNONS

Petningarna har börjat

Mot Kalmar fick Albin Grewe finna sig i att se sig petad till förmån för Anton Frondell, som gick in i fjärdekedjan från start. Grewe blev helt utan speltid då Djurgården hade 13 forwards tillgängliga.

– Ja, så är det ju. Men om man vänder på det, vad vill man ha? Man vill ha så att man kan, om man har en tyngre dag, så finns det andra som är påslagna. Och om man har en tyngre period så kan man träna ifatt sig lite och så vidare. Jag väljer det här hundra gånger före så som det var i början.

Djurgården har blivit luttrat på grund av mängder spelare som har råkat ut för skador.

– Det kommer bara ta två dagar så vänder det åt andra hållet. Man får vara nöjd så länge det varar.

Och det är ju coachens jobb att ta ut laget?

– Så är det ju. Det får bli, okej hur ser det ut på matcher? Hur ser det ut på träningar? Vad tycker vi att vi saknar och vad tycker vi att vi behöver? Och lite grann, det är vår uppgift att välja ut dem som vi tycker ger laget störst chans att vinna. Det är spelarnas uppgift att faktiskt slå ut någon annan. När det finns så här många spelare finns det inga rättigheter längre. Det finns ju aldrig rättigheter, men ännu mindre nu, säger Robert Kimby.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln